Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Parveketupakointi on saatava kielletyksi lailla

Kevätaurinko ilostuttaa ihmisiä, siitepöly ja katupöly eivät niinkään. Monilla on näiden hengitysvaikeuksia aiheuttavien tekijöiden lisäksi riesana myös naapurin tupakansavut ja hajusteet, joilla savua yritetään tupakoitsijan toimesta peittää.

Tupakointikielto kerrostaloihin -kansalaisaloite aukesi 23.4. kansalaisaloite.fi-nettisivulla. Näitä aloitteita tullaan tekemään, kunnes eduskunta säätää lain tupakoinnin kieltämiseksi kerrostaloissa kokonaan.

Taloyhtiön enemmistöpäätöksiä on lähes mahdotonta saada, koska he, jotka polttavat, eivät kieltoa kannata eivätkä myöskään he, joita asia ei koske.

Passiivisesta tupakoinnista kärsivät jäävät ”yksin” kärsimyksensä kanssa. Byrokratia on liian hankala.

Moni meistä naapurin tupakoinnista kärsivistä odottaa kauhulla hellekesää, kun omaa parvekkeen ovea ei saa edes yöllä viileämpään aikaan auki läpivedon saamiseksi, koska alakerran ketjupolttaja valvoo ja savustaa yöt omalla parvekkeellaan.

Viihtyisät lounaat ja iltakahvit omalla parvekkeella voi unohtaa niin kuin talvella pakasteiden säilytyksen pakastimen pesun ajaksi.

Lapsen nukuttaminen parvekkeella ei onnistu moniltakaan, ellei tahdo lapsen hengittävän tupakan, kannabiksen tai sähkötupakan katkuja.

Hallitus on saanut kiellettyä tupakoinnin uimarannoilla, siis ulkona, ja vankiloissakin, mutta kuinka moni oikeasti noissa paikoissa viettää suurimman osan elämästään?

Eikö kodin pitäisi olla se ”turvapaikka”, jossa ei tarvitse vetää keuhkoihinsa naapurin tupakansavun syöpää aiheuttavia myrkkyjä.

Kansalaisaloitteen tekijä