Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Putin ja vihreä siirtymä

Sodat ovat aina aiheuttaneet ryöpsähdyksiä teknisessä kehityksessä, jopa joskus kvanttihyppyjä. Näin on käynyt sähkön tuotannossakin. Viimeinen tapahtui 2. maailmansodan aikana, kun ydinaseiden kehityksen sivutuotteena syntyivät ydinvoimalat. Nyt tyhmyyttään Putin pakotti Euroopan nopeampaan siirtymiseen pois fossiilisista polttoaineista alkaessaan kiristää Eurooppaa kaasulla ja öljyllä yms. fossiilisilla polttoaineillaan. Hyökkäys Ukrainaan oli se viimeinen niitti nopeampaan vihreään siirtymään!

Tällaista toimintaa voisi kutsua jopa tyhmyyden korkeimmaksi potenssiksi, kun tähän vielä lisätään, että Venäjä menetti suurimman asiakkaansa ja satojen miljardien, ellei jopa biljoonien tulot, joilla Venäjän kansantaloutta on pidetty pystyssä. Uusia asiakkaita löytyy, mutta logistiset kustannukset ja hinnatkin ovat varmaan eri tasolla. Tosin on myönnettävä, että hyväuskoinen Saksa avusti tässä hankkeessa parilla kaasuputkella. Toinen tosin meni jäihin, eikä näitä linjoja tulla ehkä koskaan enää käyttämään.

Euroopan ja koko maapallon ilmaston kannalta Putinin toiminta on ollut pitkässä juoksussa eduksi. Nyt ydinvoimaloita rakennetaan lisää ja vanhojen käyttöikiä pidennetään. Tuuli- ja aurinkovoima lisääntyvät nopeutetuilla aikatauluilla ja niiden säätövoimana voidaan käyttää vetyä. Sähköllä tuotetaan vedestä vetyä ja vedystä jälleen sähköä.

Tämä prosessi tarjoaa myös raskaalle liikenteelle edullisen mahdollisuuden siirtyä pois dieselöljystä. Samaan prosessiin liittyy myös fuusioenergian tuotanto, jonka kehittäminen kiihtyy Putinin suosiollisella avustuksella! Valitettavaa on, että Ukraina joutui prosessin maksajaksi. Venäjä voi syyttää vain gaspadin Putinia.

Ei siis mitään niin pahaa, ettei jotain hyvääkin.