Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Avoin kirje Jetta Laaksolle

Olen pohtinut paljon aluevaltuutettu Jetta Laakson kirjoituksen (Uusi Lahti3.5.) motiivia. Miksi hän halusi keskittyä kirjoituksessa pääosin itse aiheen sijaan henkilökohtaiseen loukkaamiseen?

Olen tavannut Laakson kerran hänen toimiessaan varajäsenenä aluehallituksessa. Silti hän esitti näkemyksiä tapahtumien kuluista, motiiveistani, arvoistani ja puheenjohtajien työnjaosta.

Valikoidun informaation vastaanottaminen harvoin rohkaisee muiden näkökulmien kuunteluun tai kriittisyyteen saatua tietoa kohtaan. Vertaus palkkaharmonisaatioon oli hämmentävä, sillä alue- ja kaupunginvaltuutetun tulisi tietää, miksi henkilöstö odottaa edelleen palkkojaan.

Ymmärrän, että Laaksolla on halu määritellä hyvinvointialueen johtamista. Totean, että teillä on omia päättäjiä hyvin keskeisillä paikoilla. Kokouksiin osallistumalla ja toisia kunnioittavalla sekä asioihin keskittyvällä luottamustehtävän hoitamisella pystyy vaikuttamaan – ja herättämään luottamusta yhteistyökumppanina. SDP:n soteuudistuksen toimeenpaneminen on maailman luokan reformin poliittistakin toteutusta erittäin haastavassa sosiaali- ja terveydenhuollon, pelastustoimen ja oppilashuollon tilanteessa.

Nykyisessä turvallisuuspoliittisessa tilanteessa vastuullisen päättäjän tulee ymmärtää, että toisia väheksyvästä ja epäluottamusta lietsovasta puheesta on vain lyhyt matka vihapuheeseen. Päättäjien ei tulisi antaa oikeutusta maalittavalle kirjoitukselle. Petri Korhonen kirjoitti aiheesta erinomaisesti Demokraatti- lehdessä hetki sitten. Samaan vetosi vappupuheessaan Erkki Tuomioja.

En halua henkilökohtaisuuksiin menevän politiikan tekemisen leviävän uuden aluehallinnon kulttuuriin vaikka arvopohjat ja jakolinjat sekä voimasuhteet vaihtelevat. Äitinä tunnen vastuuni myös esimerkin näyttämisessä lapsilleni. Yksin en kuitenkaan tätä pysty estämään.

Kirjoittaja on aluehallituksen puheenjohtaja

Oikaisu: Viime viikolla julkistetussa Jetta Laakson mielipidekirjoituksessa oli toimituksessa tapahtuneen virheen vuoksi jäänyt nolla pois. Kokoaikaisen puheenjohtajan vuosipalkkio on 75 000 euroa, ei 7500 euroa.