Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lavrov-kieltä vaalien alla

Venäjän ulkoministeri Lavrov on tunnettu päinvastoin-kielestään. Hän onkin Neuvostoliiton kasvatti, eli saanut parhaan mahdollisen koulutuksen valehteluun ja asioiden esittämiseen ylösalaisin.

Nyt vaalien alla tämä sama Lavrov-kieli tuntuu leviävän myös Suomessa. Esimerkkejä on paljon. ”Oikeudenmukainen verotus” on yksi näistä Lavrov-termeistä. Sillä tarkoitetaan verotusta, jossa työssäkäyvää rangaistaan sitä enemmän ja rankemmin, progressiivisesti, mitä ahkerammin tai mitä enemmän hän työskentelee.

”Maksumies” tarkoittaa selkokielellä henkilöä, joka ei maksa omaa elämistään vaan saa verorahaa kaikkiin menoihinsa. Verotuksesta puhuttaessa sanotaan myös että verovelvolliselle ”annetaan” rahaa jos hänelle jätetään rahaa omaan käyttöön sen sijaan että häneltä ryöstettäisiin kaikki tulot poliitikkojen käyttöön.

”Vapaamatkustaja” tarkoittaa Lavrov-kielellä henkilöä joka maksaa tavallistakin enemmän veroja, useita kymmeniä tuhansia euroja vuodessa. Osa ehdokkaista myös esittää että ”verotuksen kiristäminen lisää demokratiaa”.

Selkokielellä sanottuna he väittävät että rahojen kerääminen ja kaiken taloudellisen päätösvallan riistäminen miljoonilta kansalaisilta muutamalle kymmenelle poliitikolle olisi demokraattista.

Ehkä kansandemokraattista, mutta ihmiset jotka joutuvat tekemään töitä tulojensa eteen tietävät että osalle poliitikoista mikään ei ole liian kallista tai liian turhaa, kun taas nuo miljoonat kansalaiset harkitsevat rahojensa käytön huomattavasti tarkemmin ja tietävät paljon paremmin mihin he tarvitsevat ja haluavat omat tulonsa käyttää.