Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ryhtiliike demokratialle!

ESS kirjoitti 20.3 eduskuntavaaliehdokkaista, jotka haluavat päättäjiksi kolmelle tasolle: eduskuntaan, hyvinvointialueelle ja kuntaan. 15 vuoden maakuntapoliittisella kokemuksella voin todeta, että vastuullinen toiminta kolmella tasolla on mahdotonta.

Minunkin nimeni oli mainittu listassa, jossa oli lueteltu ns. ”kolmen portaan halukkaat”. Uskon, että kansanedustajan työ on kokopäivätyötä ja siksi olenkin ilmoittanut, että jos minut valitaan eduskuntaan, luovun suurimmasta osasta paikallisia luottamustehtäviä.

Kolmen pallin päättämistä yrittäneet eivät ehdi hoitaa tehtäviään.

Vuosi aluehallinnossa on jo osoittanut, että tätä kolmen pallin päättämistä yrittäneet eivät ehdi hoitaa tehtäviään ja käyvät monesti esimerkiksi kokouksissa vain kääntymässä. Tämä on äänestäjiä kohtaan väärin - ja kukaan ei ole korvaamaton.

Olen valmis edistämään lakia, jossa päättäjä voisi toimia maksimissaan kahdella tasolla: kunnassa, maakunnassa tai eduskunnassa. Tällöin myös vapautettaisiin luottamustehtäviä niille, joilla on aikaa niihin kunnolla paneutua.

Toinen demokratiaa turvaava uudistus, jota olen valmis edistämään, on kampanjoiden budjettikatot. Riippuen vaaleista kattosumma voisi vaihdella. Tällä uudistuksella turvattaisiin kaikkien ehdokkaiden mahdollisuuksia eikä lompakon paksuus tai yrityskontaktit vaikuttaisi niin voimakkaasti siihen, kuka kansan asioista päättää.

Kirjoittaja on eduskuntavaaliehdokas (kok.)