Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Painetut kirjat ovat ystäviämme

”Lukeminen on ihana keino kehittää elämän tärkeimpiä taitoja”, sanoo psykoterapeutti Maaret Kallio ESS:n julkaisemassa Kallion haastattelussa (8.3.). Olen Kallion kanssa täysin samaa mieltä. Minullekin lukeminen on yksi tärkeimmistä ”harrastuksistani”, mutta luen paljon myös voidakseni hoitaa työni hyvin ja kunnolla.

Minulle rakasta lukemista ovat elämäkertateokset, mutta yhtä lailla historiaan, sotaan ja mystisiinkin asioihin paneutuvat teokset. Kotonani toki on lukemattomia kirjoja, mutta kirjaston kirjoista valitsen monesti uutuuskirjoja, jotta pysyn ajan tasalla ja ”kiinni tässä maailmassa”.

Pääkirjastossa kirjastovirkailijoiden monille pöydille esille laittamat teokset käyn aina ensimmäiseksi läpi - ja sitten jatkan tutkimaan hyllyjä. Olen onnellinen siitäkin, että nykyään voi lainata kerralla vaikka kassillisen kirjoja. Toisin oli silloin, kun korkeintaan viisi kirjaa sai kerralla mukaansa ottaa.

Lukeminen ja tekstiin uppoutuminen ilman taustahälyä rauhoittaa mielen myös kirjastossa, jossa onneksi edelleen vallitsee hiljaisuus. Toivoisin kaikkien suomalaisten ottavan kännyn sijaan käteensä oikean, paperille painetun kirjan.

Tekstien lukemisesta oppii kirjoitus- ja tekstityylejä, sekä myös kirjailijan oman tyylin. Joku kirjoittaa vain huumori mielessään, toinen vain tosiasiat ja kolmas siltä väliltä. Kirjat ovat ystäviämme, jotka eivät mitään pyydä, mutta antavat paljon. Kiitos kirjoista ja myös kirjastoista.

Kirjoittaja on Lahti-opas