Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Tasa-arvo ei kuulu vain seksuaalivähemmistöille

Setan edustaja kirjoitti 15.2. Uusi Lahti -lehdessä lasten ja nuorten oikeudesta sateenkaaritietouteen vastineena viikkoa aiemmin julkaistuun kirjoitukseeni. Todellisuudessa kyse ei Setan puolelta ole neutraalista tiedosta, vaan sukupuolen moninaisuuteen liittyvästä propagandasta.

Se, että osa nuorista Helsingissä on halunnut sateenkaaripajoja ei tarkoita sitä, että kaikki nuoret olisivat sitä halunneet. Sateenkaaripropagandasta on oltava oikeus kieltäytyä. Se, että Setan edustajien vakaumuksen mukaan kaikkien pitäisi osallistua sen omiin pajoihin, ei sido ketään.

Tasa-arvo ja yhdenmukaisuus ei toteudu myöskään silloin, kun vaikkapa kristityt nuoret pakotetaan kyseiseen opetukseen. Myös uskovat nuoret kokevat syrjintää ja voivat tuntea ahdistusta ja turvattomuutta koulun tilassa, jossa sateenkaarilippu on esillä.

Myös uskovilla on oikeus näkyä koulumaailmassa omana itsenään. Tämä ei varmasti kiinnosta Setaa, vaikka kyllä pitäisi. Tasa-arvo ei kuulu ainoastaan seksuaalivähemmistöille.

Setan sateenkaaripajat eivät ole osa opetussuunnitelmaa. Jos tällaista opetusta halutaan antaa, se ei tarkoita sitä, että nimenomaan Setan täytyy sitä antaa. Vastuu koulun opetuksesta ei liene jollakin järjestöllä, vaan koululla.

kansanedustajaehdokas (kd.)