Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Valtuuston farssi muuttuu hetkessä tragediaksi

Täytyy todella ihmetellä sitä tapaa, jolla Lahden päättäjät yrittävät haudata omat poliittiset tyhmyytensä ja kaataa ne lahtelaisen veronmaksajan puolustajan Jorma Ratian syyksi niin lapsellisella tavalla, että tässähän haukkoo ihan henkeä.

Tapani Ripatin esittämä valtuustokysymys kuuluu seuraavasti: ”Mihin toimiin Lahden kaupunginhallitus, valtuusto sekä konserni- ja tilajaosto aikovat ryhtyä konserni- ja tilajaoston puheenjohtaja Jorma Ratian lehtihaastelussa 17.12.2022 esittämien kannanottojen vuoksi? ”

Tähän voisin vastata lyhyesti. Lahden valtuusto voisi myöntää Ratialle tiedonjulkistamispalkinnon ja ansioristin lahtelaisten veronmaksajien rahojen puolustamisesta ja kyseenalaisen rahankäytön paljastamisesta. Erityisesti koskien Lahti Eventsin ja Kymiringin tukemista muun muassa lainojen ja vakuudettomien ennakkomaksujen muodossa.

Jos olisin Lahden kaupunginhallituksen jäsen, vaatisin Lahden tarkastuslautakuntaa tutkimaan seikkaperäisesti, paljonko lahtelaisten veronmaksajien rahoja tähän älyttömään seikkailuun on todellisuudessa kulunut.

Nyt on viimein todellakin aika paljastaa erikoisten päätösten taustat. Mutta kuka sen uskaltaa tehdä, jos Lahden kaupunginhallituksenkin jäseneltä evätään sananvapaus ja demokraattinen oikeus mielipiteeseensä.

Nyt juttu vain kasvaa ja alkaa elää omaa elämäänsä.

Kenen asialla Ripatti oikein on? Valtuustokysymys osoittaa juuri sellaista vaikuttamista, jossa halutaan kyseenalaistaa yksilön oikeus mielipiteeseensä ja siirtää keskustelu varsinaisesta asiasta eli Lahti Eventsin ja Kymiringin tappioista totuudenpuhuja Ratian niskaan.

Naurettavinta asiassa on vielä se, että Ripatti toimii Eventsin hallituksessa ja häneltä lähtee itseltä hunajatolppa, kun Events lopetetaan.

Lahden johdossa on erittäin paljon sellaisia virkamiehiä ja poliittisia pelureita, jotka haluaisivat vaientaa totuuden ja oikeudenmukaisuuden äänen Lahden onnettomassa valtuustossa. Ratia on antanut lausuntonsa lehdistölle vapaana suomalaisena, jolla on oikeus ja jopa velvollisuus tiedottaa, miten huonosti yhteisiä asioita Lahdessa hoidetaan.

Mielenkiintoista on myös se, miten erilaisesti eri yhteisöt toimivat. Yrityksissä tämä moka olisi myönnetty heti ja todettu lyhyesti, että tekevälle sattuu ja virhearvioita tehdään. Mutta nyt Lahden valtuutetut yrittävät siirtää omat vastuunsa ja epäonnistuneet päätöksensä täysin aiheetta Ratian harteille.

Tämä on hävytöntä ja häpeällistä toimintaa, jota ei enää kukaan demokratiaan uskova voi painaa villaisella.

Kaikkein masentavinta tässä valtuustokysymyksessä on se, että kysymyksen tekijät todella kuvittelevat lahtelaisten olevan niin tyhmiä, että uskovat näitä satuja. Tämä sananvapausriisto tulee kolahtamaan kysymyksen jättien omaan nilkkaan satavarmasti. Nyt juttu vain kasvaa ja alkaa elää omaa elämäänsä.

Itse esitin jo vuonna 2017, että Lahti Events oy olisi lakkautettava Lahden sisaryhtiönä, koska se ei toimi siinä viitekehyksessä, jossa sen pitäisi. Lahden pääagenda ei suinkaan ole kilpailla tapahtumajärjestäjänä yksityisillä markkinoilla.

Kaikkein eniten lahtelaisia päättäjiä harmittaa se, että Jorma Ratia on koko ajan ollut oikeassa.

Ratiaa on syytetty Emilia Mäen kiusaamisesta. Missä ovat syytöksen perustelut? Kyllähän toimitusjohtajan täytyy vastuunsa kantaa ja kestää kritiikkiä. Entä milloin vaaditaan vastuuta Lahden omistajaohjauksesta vastaavilta virkamiehiltä?