Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Sateenkaarityöpajoja ei tarvita kouluihimme

Herkässä iässä olevia nuoria ei tarvitse hämmentää ajatuksella ”sukupuolten moninaisuudesta”. Peruskouluikäisten nuorten isänä pitäisin järkyttävänä, että lapseni joutuisivat kuulemaan heille vastenmielistä opetusta.

Toivon, että kouluissa opetetaan edelleen kahdesta sukupuolesta: miehestä ja naisesta. Miehen ja naisen välinen avioliitto siinä syntyvine mahdollisine lapsineen on ollut pitkään suomalaisen yhteiskunnan perusyksikkö. Se on tärkeä yksikkö yhteiskuntamme kehitykselle ja tulevaisuudelle.

Nykynuori osaa etsiä tietoa muualtakin kuin kouluopetuksesta. Kukaan ei estä ihmistä kokemasta itseään joksikin muuksi kuin hän sukupuolensa puolesta on.

Myös ­erilaisiin enemmistöihin kuuluvat voivat tulla vähemmistöjen edustajien kiusaamiksi.

Kokemukset ja näkemykset eivät muuta totuutta toiseksi. Jos kokemus laitetaan totuuden mittariksi, voiko silloin yhteiskunnassa mikään toimia järkevästi?

Niin sanotussa Helsingin mallissa yhdelle järjestölle annettaisiin oikeus antaa sukupuolivalistusta omasta rajoittuneesta näkökulmastaan. Tällaista monopoliasemaa ei saa antaa millekään järjestölle.

Jos tällainen mahdollisuus annetaan yhdelle liberaalille järjestölle, tällöin myös perinteisiä käsityksiä edustavan järjestön tulisi voida tulla opettamaan nuorille omia näkemyksiään.

Seksuaalivähemmistöillä ei saa olla myöskään monopolia kokea tulleensa sorretuiksi ja loukatuiksi. Kaikilla on oltava siihen oikeus. Myös erilaisiin enemmistöihin kuuluvat voivat tulla vähemmistöjen edustajien kiusaamiksi.

Nykynuoret eivät ole niin tyhmiä, että he eivät pystyisi etsimään tietoa laaja-alaisesti. Emme tarvitse sateenkaaripajojen propagandaa, vaan paremminkin entistä painokkaammin opetusta kahdesta Luojan luomasta sukupuolesta: miehestä ja naisesta.

kansanedustajaehdokas (kd.)