Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Liikuntarakentamishankkeet pahasti läjässä Lahdessa

Täällä Lahdessa tuntuu vallitsevan liikuntapaikkojen rakentumisen järjestykseen asettumisessa sellainen käytäntö, että se taho (= lajipuolue) saa, joka rummuttaa kovimmin. Nyt vasta, kun on jo osittain löysät housuissa, teetetään taas kymppitonnien Masterplan. Varmaankin jollakin kavereiden johtamalla ulkomaalaisomisteisella konsulttitoimistolla.

Miksiköhän ei jo aikanaan ole tehty ihan kotikutoisesti liikuntapaikkojen rakentamissuunnitelmaa, joka hyväksytään kaupungin päätöksentekoelimissä? Se olisi määritellyt marssijärjestyksen, jonka mukaan sitten edetään.

Näin on toimittu ennen ja toimitaan edelleen monella muulla paikkakunnalla, koska se on edellytys opetus- ja kulttuuriministeriön kautta myönnettyjen liikuntarakentamisen avustusrahojen saamiselle.

Lahdessa on kyllä silleen ikävästi, ettei esimerkiksi aikanaan kaupunkilaisille juhlapäätöksellä luvattu 50 metrin altaan sisältävä uimahalli ole sitonut silloista, ei seuraavaa, sitä seuraavaa ja niin edelleen valtuustoa, kun hanke on vieläkin hämäläismallisessa valmistelussa.

Päätöksenteossa on taidettu ja taidetaan edelleen edistää enemmän oman viiteryhmän (= oman lajipuolueen) etuja kuin yleistä kuntalaisetua.

Rantakartanon uimahalli- ja hotellihanke oli kyllä hyvä yritys julkisen ja yksityisen yhdessä tekemisestä. Ei vaan onnistunut, kun yksityisen puolen rahoitusta ei onnistuttu haasteellisena aikana hoitamaan. Olemme siis Tilakeskuksenkin yritelmien jälkeen siinäkin asiassa taas lähtöruudussa.

Uudistanpa aiemminkin mielipidepalstoilla esittämäni ihmettelyn ja kysyn: ovatko Lahden raharikkaat nuukempia kuin muualla vai onko asialla osaamattomat henkilöt?

Rummutus on käynnissä!

Kirjoittaja on LitM, liikunnanopettaja, tj.