Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotimisia | Hölmölän eräiden neuvostojäsenten hätäkokous

Paikka: Hölmölän neuvostotalon kabinetti. Tarjolla kahvia ja pullaa koollekutsujan kustantamana.

Koollekutsuja jäsen Majava:

– Kiitos, kun kuulitte kutsuni tanssiin, ööh... siis tarkoitan istuntoon. Aihe on vakava, lähes yhtä tärkeä kuin ratsastajapatsaan siirto pöpelikköön. Nyt on koko paikkakuntamme maine uhattuna. Tarvitaan tukea ja alekirjoituksia, eiku allekirjoituksia.

Hölmölän neuvostohallituksen puheenhoitaja Kilta:

– Saatan jo aavistaa kysymyksen olevan karanneesta Rati-nimisestä hevosesta. Olen nähnyt sen rymistelevän pitkin rataa ja raittia. Se hirnuu ja hevostelee ”kaurat on mätetty väärään pilttuuseen jopa miljoonakiloin. Espanjanhevoset on ne syöneet, ja meidän varsat nälässä ovat eivätkä pääse tarvittaessakaan kuin veterinäärille.” Mitä bullshittia, vai sanoisinko horse maneuveria!

Majava:

Se nyt vaan on niin, että jokaisen vapaus ei tarkoita kaikkien vapautta. Pitää pysyä ravissa, jonka tahdin me määräämme.

– Aivan. Se vetää ravia, ja väittää neuvoston tuhlailleen yhteisiä rahoja Iitin Tiltun kaivoon. Näyttää julkisesti hampaitaan, ja pitää meitä hölmöläisinä. Mitä tietysti tarkkaan ajatellen ollaankin. Mutta eihän sitä saa levitellä kuin haisevaa lantaa. Meitin päätökset eivät haise, ei bensalle eikä kakille, piti sanoa kaakille.

Hölmölän yhden fraktion puheenjohtaja Rientola:

– Kaikki, jotka eivät ole puolellamme, ovat meitä vastaan. Periaate pätee. Äänekkäät toisinajattelijat levittelevät kaikenkarvaista. Koko Hölmölä saadaan näyttämään epäonnistuneelta sirkukselta. Mitä teemme?

Majava:

– Teemme koko neuvostolle vakavan kysymyksen: ”Mihin toimiin eri Hölmölän elimet ryhtyvät Ratin asiattomien laukkojen suitsimiseksi?” Tarkoitus ei tietenkään ole mitenkään vaarantaa kenenkään vapautta. Se nyt vaan on niin, että jokaisen vapaus ei tarkoita kaikkien vapautta. Pitää pysyä ravissa, jonka tahdin me määräämme. Ei sitä vapailla hevosmarkkinoilla voi määrätä, ei edes lain puitteissa.

Jäsen Haara:

– Siteeraan suurta ihannettani ”tarttis tehrä jotain”. Haluan olla eka allekirjoittaja. Kaikenlaista muutakin minulla on hampaankolossa, koska polle on joskus potkaissut. Periaatteessa olen kaiken vapauden puolustaja, kunhan pysytään pilttuussa minne minä määrään. Period.

Hölmölän yhden fraktion puheenjohtaja Saarikoivu:

– Eettiset arvot ohjaavat toimintaamme. Niihin eivät suinkaan kuulu toisten etiikat, joita voi kutsua etikoiksi eli suuhun jää metallin maku. Suurhölmölän edustajavaalit ovat tulossa, ja vain päättäväinen hyökkäys aisan yli potkijoille on poikaa. Joku media saattaa nähdä toisinkin, mutta saattue kulkee ja koirat haukkuu. Kaikenlainen kuri ja sääntely sekä hölötyksen suitsinta on koko Hölmölän etu. Allekirjoittamalla ilmoittaudun vapaan ekspressionismin moderaattoriksi.

Majava:

– Kysymyksen lopullinen tarkoitus on tietysti endlösung. Pyrimme ratkaisemaan yhden tapauksen ajamalla Ratin Hölmölän ulkopuoliseen skutsiin. Samalla luomme varoittavan esimerkin, joka koskee kaikkia toisinhirnujoita ja erityisesti asuinpaikkaamme potkivia. Hölmölän demokratia siirtyköön uuteen aikaan. Hölmölän hevonen, älä unohda olevasi hölmöläläinen. Muuten sinusta tehdään saippuaa, wurstia ja häntäsi leikataan peruukeiksi.