Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ovatko perussuomalaiset ulko- ja turvallisuuspolitiikan ajopuuna?

Perussuomalaiset haluavat näyttäytyä ulko- ja turvallisuuspolitiikan osaajana ja heidän puolueestaan kansanedustaja Jussi Halla-aho toimii tällä hetkellä eduskunnassa ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana.

Perussuomalaiset ovat ajaneet heidän poliittisessa ohjelmassaan ainakin vuonna 2019 EU-eroa osana kriittisiä maita. Tämä on sulaa hulluutta, koska tässä tilanteessa, jossa nyt olemme, EU:n perussopimuksen eli vuonna 2009 solmitun Lissabonin sopimuksen artikla 42.7:n mukaan Suomea suojaa muiden EU-maiden turva joutuessamme aseellisen hyökkäyksen kohteeksi.

Ainakin perussuomalaisten ulko- ja turvallisuuspolitiikka kaipaa päivittämistä, koska tarvitsemme liittolaiskumppanien turvaa Venäjän kovistelua vastaan. Sotilassuunnittelua ja avunantoa puolustuksemme turvaksi Natosta emme saa, mutta ainakin Lissabonin sopimus pitäisi turvata Suomea tässä epävarmassa tilanteessa.