Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Robotitko päättämässä?

ESS kertoi SDP:n eduskuntavaaliehdokkaista sunnuntaina 15.1. ilmestyneessä lehdessä. Luin artikkelin hämmästyneenä siitä, että suurimmalla osalla ehdokkaista on jo nyt pitkä lista monenlaista luottamustehtävää. Artikkelin mukaan eniten tällä hetkellä luottamustehtäviä on Tarja Filatovilla ja Mika Karilla. Ihmettelen, miten tuohon työlistaan on mahtunut, ja tulevaisuudessakin pitäisi mahtua, myös kansanedustajan työt?

Useimmat luottamustehtävät ovat puheenjohtajan vastuullista työtä, johon jokaisen luulisi paneutuvan kaikesta sydämestään ja valmistelevan esimerkiksi kokoukset kunnolla ja hyvin. Vaikka olisi vain hallituksen jäsen, sekin virka olisi hoidettava kunniallisesti ja osallistuttava kokouksiin. Miten osallistuu kokouksiin, kun/jos on viisi muuta kokousta/tehtävää/matkaa juuri samalla kellonlyömällä?

Viime syksynä ESS julkaisi listan, josta ilmeni tärkeitä luottamustehtäviä hoitavien henkilöiden osallistuminen kokouksiin. Ainakin yksi henkilö ei ollut ehtinyt yhteenkään kokoukseen. Kansanedustajan työ on koko Suomen kansan edustamista, joten pitäisikö ehdokkaiden itsensäkin ymmärtää oma tilanteensa? Kukaan heistäkään ei näet liene 24/7 työskentelemään pystyvä robotti? Ainakaan vielä.