Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Veronmaksajat haluavat avoimuutta Lahden tytäryhtiöihin

Kunnallisessa demokratiassa avoimuus, laillisuus ja vastuu kulkevat rinnan yhteisten päätösten kanssa. Joissakin Lahden tytäryhtiöiden asioissa leimallista on ollut arroganssi, välinpitämättömyys ja kaupunginjohdon asenne: me teemme, mitä haluamme. Kyllä Lahden veronmaksajien piikki kestää nämä tapahtumaseikkailut.

Lahdessa on jatkunut jo oudon pitkään eräänlainen rinnakkainen todellisuus, jossa Lahti Events oy ja sen kytkökset Kymiringiin ovat päätyneet onneksi täysin asiallisesti muutaman suoraselkäisen lahtelaisen valtuutetun oikeudellisen tarkastelun kohteeksi.

Näistä lahtelaisten veronmaksajien rahoista huolta kantaneista oikeuden ritareista erityisesti Jorma Ratia on joutunut oudon lokakampanjan kohteeksi täysin omaa syyttään.

Eikö olisi kaikkien etu, että asia tutkitaan kaikilta osin puolueettomasti ja ilman painostusta? Voiko tosiaan olla niin, että Lahden ja Lahti Events oy:n hallitukset eivät todella halua asian julkista ja avointa käsittelyä?

Me lahtelaiset veronmaksajat olemme jo vuosia huolestuneina seuranneet tätä farssia, jota Lahti Events ja Kymiring ovat näytelleet lahtelaisilla veromarkoilla. Farssi on muuttumassa nyt mahdolliseksi tragediaksi; eräänlaiseksi Lahden omaksi Dreyfus-skandaaliksi.

Eikö olisi kaikkien etu, että asia tutkitaan kaikilta osin puolueettomasti ja ilman painostusta?

Tässä skandaalissa totuutta muunnellaan koko ajan tilanteen mukaan, jotta mahdolliset oikeat ja ”korkeat”, kenties jopa virkarikokseen syyllistyneet, virkamiehet eivät paljastuisi ehkä luvattoman takuun myöntämisestä ja EU-lainsäädännön vastaisesta kriisiyhtiön laittomasta tukemisesta kunnan varoilla.

Vaikuttaa siltä, että koko Kymiringin rahoitussotku halutaan lakaista pois Emilia Mäen Helsinkiin siirtymisen myötä mappi Ö:hön ja kuitata asia mahdollisimman nopeasti.

Eihän tätä asiaa tällä tavalla voida sivuttaa siksi, että monet valtuutetut eivät ehkä ole saaneet tarpeeksi tietoa tekemiensä Lahti Eventsin ja Kymiringin päätösten lainmukaisuuksien seurauksista

Kymiringille myönnetystä kahden miljoonan vuokraennakosta on tehty poliisitutkintapyyntö jo vuosia sitten. Miten kauan esitutkinta voi kestää vielä?

Haluaisimme veronmaksajina saada selvyyden Lahden kaupungin juristeilta seuraaviin kysymyksiimme.

1. Ovatko Lahden kaupungin hallituksen ja valtuuston myöntämät lainat ja tuet Lahdelle ja Lahti Events oy:lle olleet EU-lainsäädännön mukaisia? Jos, niin millaisin perusteluin?

2. Eikö Lahden tarvitse noudattaa Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ja Itä-Suomen hallinto-oikeuden antamia selviä kansallisia päätöksiä tukiasioissa?

3. Miksi Lahdessa ei ole noudatettu hyvää hallintotapaa tässä Lahti Eventsin asiassa ja käsitelty näitä asioita lahtelaisten veronmaksajien näkökulmasta mediassa avoimesti?

4. Miten paljon todellista tappiota Lahti Eventsille on tullut Kymiring-sopimuksista?

Hallintoalamaiset,