Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ruotimisia | Ei ratikalla voi ajaa pillurallia!

Länsituuli toi Tampereelta ääntä Lahden valtuustoseminaarin aikana. Kolumnisti oli erottavinaan sieltä sanoja. Koska näkö on heikko, ei kolumnisti kyennyt todistamaan, tulivatko lausahdukset lahtelaisten tai tamperelaisten leukaperistä.

– No kun täällä on ainakin sen seitsemän kansanedustajaa valtuustossa, ja yks pääministeri. Meitil´ hätäjuurin pari.

– Ihan mahaan ottaa, kun käy Särkänniemen härveleissä.

– Onks ne kaikki autot parkkihalleissa, kun kadulla ei paljon näy? Suurin kaupunkiperinne ovat kadunvarsille pysäköidyt piilit.

Ihan mahaan ottaa, kun käy Särkänniemen härveleissä.

– Ne ovat kaupunkikulttuuria, joka syntyi lähes kuusikymmentä vuotta sitten. Vanhinta kerrostumaa. Kumma kun ei museovirasto puutu asiaan, ja estä moisia maahalleja.

– Autot muuten väistää ratikkaa. Ihan tyhmä sääntö. Kyllä Lahessa vielä pääsee piilillä oven eteen keskustassakin. Sitä paitsi miten sä ajat perinteistä pillurallia ratikalla, et mitenkään!

– Mansen Nokia-Areena sai kaheksantoista milliä valtionosuutta. Me eli koko Päijät-Häme ei saatu kun kuusjapuol nippanappa maakunnan Iittiin. Ite laitettiin kuitenkin kaupungin kahisevaa jokunen miltsi. Katellaan!

– Saavat muuttovoittoa. Varmaan ovat vielä kusessa, kun pitää järjestää kaiken maailman palvelut. Kieliopetustakin on vaikka millä kielellä, joku kieliohjelma muka. Ykskin kaveri sai potkut töistä, kun kieli liikaa. Ei tarvii Lahessa. Suomia pitää osata. Pian ovat veronkorotusten nesteessä, ja pää vetävän kädessä.

– Mutta Lahtihan on mastojen erektiivinen kaupunki. On radiomastoja ja hyppyrimäkiä. Vai onko valtuustossa liikaa mastodontteja? Ei luulisi olevan kyvykkyyden puutetta, varsinkin jos kokouksissa haukkuvat toisiaan pystyyn? Mansessa toimitaan hedelmällisesti, kun on paljon daameja päättävissä elimissä. Synnytetään tuloksia, vaikka ehkä joskus repeilee.

– On Lahdessa muutakin säilytettävää kuin 1960-luvun autokulttuuri. Aleksanterinkadun talvijouluvalot on 70-luvun lahja koko Suomelle. Niiden pyhä ja taiteellinen arvo on koskematon. Asia tajuttiin, kun piti muka saada lisää matkustajahuoneita ja kulttuurimaiseman tuhoava silta hotelliosien väliin.

– Aivan niin. Uuteen taidemuseo Malvaan johdatteleva uusi ruosteinen portti muistuttaa puolestaan kaupungin raskaasta teollisuushistoriasta. Kyllä ennen oli kaikki paremmin.