Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Nuorille suunnattu keskusteluapu vastaa ajan haasteisiin

Kirkkohallitus myönsi Lahden seurakuntayhtymälle kokeiluavustuksen Walk in -terapiatoimintaan keväällä. Keskusteluapua on mahdollisuus saada ilman ajanvarausta kaksi kertaa viikossa. Tämä palvelu on kohdennettu 16–30-vuotiaille ja se on maksutonta.

Seurakuntayhtymä on reagoinut erittäin hyvin tämän ajan haasteisiin ja nuorten pahoinvointiin Lahdessa. On hyvä, että matalan kynnyksen palveluja suunnataan ensisijaisesti nuorille, jotka pääsevät kertomaan pahasta olostaan ja ongelmistaan aikuisille nopeasti. Tällä tavalla on mahdollisuus estää mielenterveysongelmien lisääntymistä.

Keskustelu­apua on mahdollisuus saada ilman ajanvarausta kaksi kertaa viikossa.

Jokainen meistä nuorten kanssa työskentelevä ihminen tietää, kuinka vaikeaa on saada nuorisopsykiatrista apua silloin, kun sitä eniten tarvitaan. Sen vuoksi on hyvä, että uusia palvelumalleja kokeillaan esimerkiksi seurakuntayhtymän toiminnan kautta.

Jos tämä kokeilu osoittautuu hyödylliseksi, niin olisi tärkeää, että se jatkuisi osana Lahden seurakuntayhtymän toimintaa tulevaisuudessa. Toivottavasti nuoret ovat myös tietoisia tällaisesta palvelumahdollisuudesta, jota Lahden seurakuntayhtymä tarjoaa heille.

seurakuntavaaliehdokas, Keski-Lahti (Tulkaa kaikki -liike)