Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Tulkaa kaikki -liike ja mielikuvitusjumala

Tulkaa kaikki-liikkeen edustajat Minna Vallo ja Sirkku Pelkonen kirjoittivat kirkon tilasta kirjoituksessaan ”2020-luvun luterilaisuus on muutakin kuin avioliitto” (UL 19.10). He ottivat esille avioliittokäsityksen ja sen ympärillä käydyn keskustelun sekä tulevat seurakuntavaalit.

Mutta mistä vaikea tilanne johtuu? Eikö se johdu nimenomaan Tulkaa kaikki -liikkeen omasta, hajottavasta toiminnasta, kun sen edustajat haluavat muuttaa perinteistä kristillistä opetusta? He eivät enää usko Jeesusta ja apostoleja, vaan väittävät heitä valehtelijoiksi tai tietämättömiksi.

He väittävät, että Jeesuksen ja apostolien opetukset avioliitosta ja seksin kuulumisesta vain miehen ja vaimon välille (Matt. 19: 1–12, 1. Kor. 7: 1–5) eivät ole enää ajankohtaisia. He uskovat olevansa viisaampia ja rakkaudellisempia kuin Jeesus ja apostolit olivat. Itse pidän tällaista asennetta röyhkeytenä ja ylimielisyytenä.

Mikä sitten on rakkautta?

Paavali kirjoitti, että väärät eivät peri Jumalan valtakuntaa (1. Kor. 6: 9–10: Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät).

Tähän luokkaan kuuluvat muun muassa avionrikkojat, varkaat ja ahneet, mutta myös homoseksuaalisuuden harjoittajat. Jokainen kyllä saa syntinsä anteeksi Jeesuksen suuren sovitustyön tähden, oli hänen taustansa mikä tahansa, mutta jos ihminen paaduttaa itsensä ja tahallaan jatkaa synnin tekemistä, ei hän peri Jumalan valtakuntaa.

Tämän tähden herää kysymys, mikä on oikeata rakkautta. Jos edelliset jakeet ovat totta, eikö silloin ole rakkautta varoittaa lähimmästään vääristä teoista, aivan kuin heikoista jäistä? Tulkaa kaikki -liikkeen edustajat eivät näiden jakeiden pohjalta rakasta oikealla tavalla lähimmäisiään, koska he saattavat ihmisiä vain eroon Jumalasta ja lopulta kadotukseen.

Vai eikö näin ole? He uskovat edustavansa rakkautta, mutta niin ei ole.

Mielestäni Tulkaa kaikki -liikkeen jäsenillä on mielikuvitusjumala. Toisessa käskyssä sanotaan: ”Älä tee itsellesi jumalankuvaa”, ja juuri tähän näen heidän syyllistyneen. He ovat luoneet mielessään oman jumalansa, joka on aivan erilainen kuin se, mitä Jeesus edusti.

Eli Jeesus, Isän Jumalan täydellinen kuva (Joh. 14: 9, Hebr. 1: 3), oli varmasti rakkaudellisempi kuin kukaan muu, mutta hän myös varoitti: ”Ellette tee parannusta, niin samoin te kaikki hukutte” (Luuk. 13: 3). Tätä Tulkaa kaikki -liikkeen edustajat eivät tee. He eivät välitä ihmisten iankaikkisesta kohtalosta.