Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Pääministeri-instituutio – mikä se on?

Nyt on varmasti selvää, ettei pääministeri-instituutiota kannata väittää muuttavansa. Suomi ei sellaista ilmoitusta kestä. Sillä saadaan heidät takajaloilleen, jotka arvostavat, että tietyt asiat pysyvät muuttumattomina.

Viimeistään nyt taitaa olla selvää, että Kesäranta ei ole sellainen paikka, johon kutsutaan someinfluenssereita vaan se on poliittisten vierailuiden näyttämö. Tätä käytäntöä on jatkossakin ylläpidettävä.

Pääministerin halutaan olevan avoin ja hänen liikkeistään halutaan olla tietoisia. Mikäli tiedotukseen jää aukkoja, niin kaikki sellaiset täytetään omilla tulkinnoilla ja asenteilla, mikä luo epäluottamusta pääministerin työtä kohtaan. Se voi tuntua epäreilulta, mutta sellainen nyt näyttää olevan asiantila.

Pääministerimme Sanna Marin on sanonut, että hänkin haluaa välillä kiireiden keskellä saada iloa ja valoa synkkyyden keskellä. Kyllä, nämä ajat ovat todella raskaita. On Ukrainan sotaa, energiakriisiä sekä kasvavia inflaatiopaineita.

Avoimuus on kaksiteräinen miekka. Paljastaessasi asioita pääministerinä annat myös aseita opposition syytöksille.

Sinua voidaan syyttää monista asioista ja luullaan, että olet jopa päihteidenkäytössä holtiton. Perheen ja parisuhteen tilaa voidaan ruotia julkisesti; jos ei nyt pääotsikoissa, mutta keskustelupalstoilla. Sellainen ei ole mukavaa. Kukaan ei haluaisi antaa itsestään sellaista kuvaa, että asioidenhoito ei kiinnosta kotona tai työpaikalla.

Pääministeri Sanna Marin ei välitä sellaista kuvaa itsestään. Hän olisi voinut valita sellaisenkin linjan, ettei olisi vastannut yhteenkään median kysymykseen vapaa-ajastaan, jos olisi halunnut. Sekin olisi ollut valinta, josta kannetaan vastuu, mutta luultavasti olisi välttynyt tarpeettomilta lisärummutuksilta.