Huvittuneena lueskelin juttua viime viikon Uudesta Lahdesta Sober Curious -ilmiöstä. Siinä haastateltavat ravintolat kertovat, että suunnitelmassa on kehittää Mocktail-lista ja jossain ravintolassa oli jopa yksi Mocktail-juoma.
Itse olen kehittänyt jo heti kun pandemia hellitti ja saatiin ravintolat auki. Minulla on Armaassa viiden juoman Mocktail-lista, joka on hyvin näkyvillä asiakkaille. Armaasta löytyy myös muita alkoholittomia juomia.
Olen huomannut, että on hyvä olla Mocktail-lista, joskin aika pieni marginaali se on ravintolan myynnistä. Mutta onhan ravintola-asiakkaista joku kuskina, ei muuten juo alkoholia tai joutuu menemään aamulla töihin. Se on mahtava tunne, kun teet asiakkaalle Mocktailin, joka on näyttävässä lasissa ja on hyvän makuinen. Asiakas sanoo: vau!
Ei muuta kuin Mocktailia juomaan!
Neljä vuosikymmentä ravintola-alalla viihtynyt ravintola Armaksen baarimestari