Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Osuuspankin selitykset ihmetyttävät

Olen OP:n asiakas Lahdesta. Muutama vuosi sitten minut saatiin houkuteltua jopa ns. asiakasomistajaksi. Myyntipuheessa luvattiin – saat erilaisia etuja mm vakuutuksiin ja samantien. Se keskittämisetu – nääs. Ja vielä kun tämä digitalisaatio lisääntyy edut senkun lisääntyvät, julistettiin.

Digitalisaatiosta puhutaan hierarkian yläpäästä lähtien, siis eduskunnasta lähtien. Tuo on vuosikymmenen käytetyin mantra. Ei edes Vitaepro päihitä sitä.

Eivät palvelut lisäänny, ainoastaan asiakkaan tuska lisääntyy. Hain kotikoneeltani OP:n sivuilta tietoja, kuinka paljon olin 2022 maksanut Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymälle laskuja. Minulla on asiakasnumero ja tiedän Hykyn asiakasnumeron. Ei onnistunut haku. Mietin, etten vain ehkä osaa käyttää.

Menin 20.7. OP Trion asiakasneuvojien luokse, ensin Infoon ja sieltä ohjattiin asiakasneuvojan luokse. Ei voi olla totta. Molemmilla vastaus sama. Ei onnistu.

Asiakas ei voi OP:n mukaan hakea tätä akuuttia tarvitsemaansa tietoa. Ainoa minkä OP ja asiakaskin voi tehdä teknisesti on: asiakas hakee kunkin kuun kaikki tilitapahtumat. Näistä voi ”näppärästi” noukkia haluamansa tiedot. Kustannus 2 euroa per kuukausi, jos OP printtaa sen. Ymmärrän että pankki karsii toimintojaan, mutta eihän nyt näistä pitäisi. Asiakasneuvojalta kysyin, mistä voisin asiasta kysyä. Hän antoi henkilöasiakasnumeron, josta sitten näppäillään, mitä kysyvät. Kysyin jonkun nimeä – emme kerro. Voin myös kuulemma antaa kehitysvinkin heille. Mihin?

Tällainen palvelu jota tarvitsin oli ”ennen vanhaan” olemassa, nyt ei OP:n mukaan ilmeisesti tätä enää tarvita. Painotus – olen OP:n asiakasomistaja. Toinen painotus - digitalisaatio.