Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lahti siirtyy uuteen kulttuuriaikaan

Tällä viikolla on Lahdessa aihetta juhlaan. Lahden visuaalisten taiteiden museo Malva avaa ovensa yleisölle legendaarisen Malskin tiloissa Päijänteenkadulla.

Taidemuseota toivottiin ja odotettiin Lahteen 70 pitkää vuotta. Lahden taidemuseo avautui väliaikaisiin tiloihin Vesijärvenkadulla vuonna 1950. Kukapa olisi uskonut, että vasta reilut 70 vuotta myöhemmin pääsemme juhlimaan avajaisten merkeissä uutta taidemuseota.

Suunnitelmia ja tahtoa taidemuseon perustamiseksi on vuosien varrella riittänyt. Toki myös tasaista asian vastustusta useilla valtuustokausilla.

Taidemuseota suunniteltiin ja piirrettiin aikanaan Mukkulaan, Vaahterasalin vintille, vanhan linja-autoaseman alueelle, Sokoksen yläkertaan ja Malskille pariinkin otteeseen. Viime valtuustokaudella liikuntakulttuurilautakunta päätti esittää taidemuseota Malskille, ja tämän päätöksen valtuusto siunasi.

Vihdoinkin meillä on Lahdessa uusi visuaalisten taiteiden museo, Malva. Lahti siirtyy uuteen kulttuuriaikaan. Nyt on meidän lahtelaisten aika ottaa paikka omaksemme ja olla aidosti ylpeitä siitä, että Lahti liittyy todellisten kulttuurikaupunkien joukkoon.

Meidän jokaisen tulee myös viedä viestiä Malvasta eteenpäin, jotta sen löytävät myös ulkopaikkakuntalaiset ja Suomeen tulevat turistit. Malvalla on erinomainen mahdollisuus lisätä Lahden houkuttelevuutta.

Malvan onnistuminen on meidän kaikkien lahtelaisten ja täällä toimivien yritysten ja yhteisöjen etu, joten tehdään Malvasta meidän kaikkien yhteinen kohtaamispaikka.

KT, sivistyslautakunnan pj., kaupunginvaltuutettu (sd.)