Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kiinteistösäätiöhanketta ajetaan läpi kyseenalaisilla mielikuvilla

Uusi Lahti -lehdessä 2.2 julkaistussa mielipidekirjoituksessamme kerroimme Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen lähestyvästä vuosikokouksesta ja tavoitteistamme. Ykköstavoitteemme on epäammattimaisesti valmistellun ja jäsentaloyhtiöiden edun vastaisen säätiöhankkeen pysäyttäminen.

Mielenkiintoinen yhteensattuma, että seuraavana päivänä 3.2. kiinteistöyhdistys käynnisti kiinteistösäätiön perustamista koskevan jäsenkyselyn taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajille sähköpostitse lähetetyn linkin kautta. Vastausaika päättyy 16.2.

Kyselyn kylkeen kiinteistöyhdistyksen hallitus oli ottanut mielikuvamarkkinoinnin käyttöön vaikuttaakseen taloyhtiöpäättäjien suhtautumiseen jo lähes kolme vuotta vireillä ollutta säätiöhanketta kohtaan.

Esittelypaketti sisälsi videon, myyntiesitteen ja diasarjan, jotka olivat visuaalisesti hyvin toteutettuja. Paketti oli pinnalta kaunis, mutta sisällön osalta ontto. Miten muka säätiö turvaa pääoman säilymisen tuleville sukupolville? Miten säätiö helpottaa kiinteistöjen hallintaa, kiinteistöjohtamista ja palvelujen hankintoja? Miten yhdistyksen tavalliset jäsentaloyhtiöt hyötyvät säätiöstä? Tällaisia kysymyksiä herää, mutta niihin ei tuore esittelypaketti anna vastauksia.

Toivottavasti kiinteistöyhdistyksen hallitus ei kuvittele, että uudella esittelypaketilla ja siihen liittyvällä mielikuvamarkkinoinnilla voidaan korvata jäsentaloyhtiöiden jo kaksi vuotta yhdistyksen hallitukselta vaatimat säätiölain edellyttämät asiakirjat.

Vaikka säätiön säännöt on vihdoin julkaistu jäsensivuilla, muut keskeiset asiakirjat kuten toimintasuunnitelma, talousarvio ja rahoitussuunnitelma edelleen puuttuvat. Lisäksi perustamiskirjassa on mainittava ensimmäisen hallituksen jäsenet ja tilintarkastajat. Ilman jäsenten mahdollisuutta tutustua näihin asiakirjoihin, säätiön perustamisesta eikä miljoonasiirron toteuttamisesta yksinkertaisesti voi päättää. Tai jos päätetään, tällainen päätös on laiton.

Olemme yhdistyksen sääntöjen mukaisesti jättäneet 7.2. kolme esitystä kiinteistöyhdistyksen hallitukselle käsiteltäviksi tulevassa vuosikokouksessa, jotka koskevat säätiövalmistelun keskeyttämistä, taloyhtiöiden asemaa parantavia muutoksia yhdistyksen sääntöihin sekä uutta vaaliohjesääntöä, jolla parannetaan taloyhtiöiden mahdollisuuksia asettaa omia ehdokkaita yhdistyksen hallitusvaaliin. Tulemme lähipäivinä julkaisemaan ne avoimella Facebook-ryhmäsivustollamme ”Taloyhtiöiden etu on ykkönen”.

Kiinteistöyhdistyksen vaalivaliokunta on jo pitkään ollut lähinnä hallituksen kumileimasin. Valiokunnan esitys hallituksen jäseniksi, kun useimmiten on ollut tyyppiä ”erovuoroiset jatkakoot” vaikka virkaikää mittarissa olisi jo yli 20 vuotta. Me esittelemme omat ehdokkaamme yllä mainitulla sivustollamme. Mikäli taloyhtiössänne on päteviä ja halukkaita ehdokkaita yhdistyksen hallitukseen, voitte ilmoittaa siitä meille, yhteystiedot verkkosivustollamme.

Kiinteistöliitto Päijät-Hämeen vuosikokous on ilmoitettu pidettäväksi 15.3. ja sen asialista on poikkeuksellisen painava. Taloyhtiöpäättäjä, herää horroksesta ja tule puolustamaan taloyhtiösi oikeutettuja etuja. Vain kokoukseen osallistumalla tai valtuuttamalla luotettavan edustajan vuosikokoukseen voimme vihdoin yhdessä kääntää yhdistyksen suunnan hallitusvetoisesta salailusta jäsenlähtöiseksi avoimuuteen ja läpinäkyvyyteen perustuvaksi toimintakulttuuriksi, jossa taloyhtiöiden etu on ykkönen.

Kirjoittajat ovat lahtelaisten taloyhtiöiden hallitusten puheenjohtajia tai jäseniä.