Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Eletty korona-aika, erikoistako?

Alkaa olla korona-ajan 2-vuotissynttäreiden paikka. Pari erikoista koronavuotta on takana. Ne toivat kyllä muutoksia ja rajoituksia ihmisten elämään ja monille tosi paljon huonoa elämänlaatua.

Itse olen niitä, joiden elämään korona on vaikuttanut varsin vähän. Olennaista lienee se, etten ole joutunut koronaa tiettävästi sairastamaan, ainakaan vakavana, havaittavana muotona. Kolme altistumisilmoitusta olen saanut. Yhtään koronatestiä en ole tehnyt tai teettänyt.

Etäisyydet, maskit ja käsidesit ovat olleet tiiviisti käytössä ja rokotukset on aikanaan otettu. Eläkeläisyys on säästänyt minut niiltä monilta työelämän säädöiltä; etätöiltä, rajoituksilta ja hölö-hölö-teamseiltä, joihin kovin monet tänä elettynä jaksona ovat joutuneet.

Korona-aika ei ole estänyt minua tapaamasta sukulaisiani, ystäviäni ja kavereitani. Toki se ehkä rajoitti noiden kontaktien määrää. Vuoden ikäisen, toisaalla Suomessa asuvan pojanpoikanikin olen onneksi päässyt tapaamaan kuusi kertaa.

Se ei ole estänyt harrastamistani liikunnan parissa eikä myöskään musiikki- ja muista kulttuuritilaisuuksista nauttimista. Toki niitä oli valittavana paljon niukemmin kuin koronaa edeltäneenä aikana. Livenä on tullut kuultua mm. Pepe Willbergiä & Lumosta Mäntyharjun Salmelassa, Marko Haavistoa & Poutahaukkoja Wanhassa Mestarissa sekä Mariskaa Mukkula Beach Clubilla ja Chisua Finlandia Clubilla Lahdessa ja toki muitakin ja muuallakin.

Baarielämäkään ei ole joutunut pahasti tauolle. Toki monet kuppilat ovat olleet kiinni, mutta osa sentään on ollut vähintäänkin rajoitetusti auki. On vaan täytynyt aientaa aikataulunsa, kun ulos kuppilasta on joutunut jo klo 18. Ei pelkästään huono!

Matkustelukaan ei ole koronan takia estynyt. Kotimaata on tullut kierrettyä varsin paljon ja Lapissakin olen käynyt elelemässä kolmessa eri jaksossa yhteensä pari kuukautta. Ulkomaillakin olen käynyt monta kertaa, viimeksi viikko sitten Baltiassa, Virossa ja Latviassa, pari kuukautta sitten Ruotsissa ja sitä ennen tuli elettyä viikonpäivät Berliiniä siellä asuvan tyttäreni luona, kun sinne ja sieltä Ruotsin kautta ajelin. Passia ja koronasellaista on kysytty noin 10 rajanylityksen yhteydessä vain Suomeen palatessa.

Ymmärrän kyllä korona-ajan monille tuomat monenmoiset ongelmat, mutta kyllä monien ihmisten, etenkin meidän eläkeläisten kohdalla on ollut taas kysymys enemmänkin valinnoista. Minä en halunnut korona-aikanakaan sulkeutua yksiööni, enkä sulkeutunut. Enpä siis tarvitse korona-ajan jälkeistä kriisiapua!

LitM, liikunnanopettaja (evp), tj. yrityksessä PV & JP Sport oy, Amoksen ukki