Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Iloitaan painetuista kirjoista

Etelä-Suomen Sanomat ennakoi toimittaja Hannu Poutiaisen kirjoittamassa artikkelissa (17.1.) lukemisen loppumista Suomessa. Artikkeli perustuu kirjailijoiden Kai Ekholmin ja Yrjö Revon kirjaan Lukemisen aika, jonka mukaan ”painettu kirja kuolee seniorilukijapolven mukana”.

Pelkään tuon ennustuksen käyvän toteen, elleivät nuoremmat suomalaiset pikaisesti löydä takaisin painettujen kirjojen pariin.

Minusta itsestäni tuntuu kauhealta jo ajatuskin, että vain verkkosivuilta voisin lukea kirjoitettua tekstiä – ja sieltä poimia asiatietoja.

Olen onnellinen, että voin ostaa kirjoja kaupoista, ja lainata niitä mielinmäärin Lahden kirjastoista. Vuosia sitten kirjoja sai lainata kerrallaan vain viisi, mutta onneksi nyt tuota rajaa ei ole.

Toimittaja Ilkka Kuosmasen lailla myös minulle kirjat ovat antaneet – ja antavat – vertaistukea ja taustoittaneet maailmanmenoa. Kirjoja lukiessa muu maailma unohtuu luinpa sitten tietokirjaa, historiateosta tai vaikkapa jonkun minulle mielenkiintoisen ihmisen elämäkertaa.

Kiitos painetuista kirjoista ja kirjastoista, joista ensimmäinen perustettiin Lahteen vuonna 1876 – siis kohta 150 vuotta sitten.

Kirjoista iloitseva lukija