Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hoitajapulaan ei saada ratkaisua siirtolaisuudella

Olen ihmeissäni seurannut lehtiuutisia siitä, kuinka vanhojen puolueiden päättäjät suunnittelevat ratkaisevansa sairaan­hoitaja- ja lähihoitaja­pulan tuomalla työvoimaa ulkomailta, esimerkiksi Filippiineiltä.

Säilyykö hoitajatehtä­vien palvelun taso, jos hoitajat tuodaan ulkomailta? Hyvä kielitaito on erittäin oleellinen osa hoitajien työ­tehtäviä.

Jos ja kun valmistuneet suomalaiset hoitajat siirtyvät ulkomaille suuremman palkan perässä, eikö järkevintä olisi Suomessa korjata hoitajien palkka­tasoa, niin olemassa olevat suomalaiset hoitajat eivät karkaisi ulos maasta?

Jos ja kun hoitajia ei ole tarpeeksi Suomessa, eikö järkevää olisi suositella suomalaisille työttömille voimakkaammin lähihoitajan koulutusta? Päijät-Hämeessä oli marraskuussa 11 000 työtöntä työnhakijaa.

Kyse on prioriteeteista. Verovaroin voidaan kyllä hoitaa hoitajien palkkaus ja työolot kuntoon suomalaisin voimin, jos tahtoa löytyy.

opiskelija, aluevaali­ehdokas (ps.)

Jos ja kun hoitajia ei ole tarpeeksi Suomessa, eikö järkevää olisi suositella suomalaisille työttömille voimakkaammin lähihoitajan koulutusta?