Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ilotulitteiden myynnin pitää olla säännösteltyä

Tervehdin ilolla Osuuskauppa Hämeenmaan päätöstä olla myymättä ilotulitteita omissa kaupoissaan, vaikka antavat rakettimyynnin seuroille omissa tiloissaan. Kannatan lämpimästi sitä, että myyvät tahot säännöstelisivät omaa rakettimyyntiään.

Minä olen nähnyt varjopuolen, kuinka huonosti ja huolimattomasti ilotulitteita jotkut voivat käyttää. Nuorisojoukot ampuivat niitä kohti ikkunoita ainakin täällä Kärpäsen kaupunginosan suunnalla muutama vuosi takaperin.

Myös Lahden kaupungin rajoitukset rakettien ampumiselle ovat tervetullut asia. Tulitteiden varomaton käsittely voi jopa olla yleisvaaran aiheuttamisen asia niin liikenteessä kuin tulipalon aiheuttamisen muodossa. Palanut tulite voi jäädä suutariksi kytemään.

Tulitteet pitää aina ampua avonaisessa maastossa ilman vaaran aiheuttamista.

Toivon, ettei tulevana uudenvuoden aattona Akuuttia kuormiteta ilotulitteista syntyneillä vammoilla. Luulen, että terveydenhuoltohenkilöstöllä on iso työ koronanhoidon kanssa.

Ja lopuksi ­toivoisin, että Lahden vasta­valitut ­kaupunginvaltuutetut miettisivät, ­voisiko jatkossa kaupungin viralliset ilo­tulitukset vuoden vaihtuessa korvata vaikka ilmasto­ystävällisellä laser- sekä musiikkishow’lla.

aluevaaliehdokas (sd.)