Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Entä velvollisuudet, rokottamaton?

Koronatilanne on pahentunut, koska rokotuksesta jo pitkään kieltäytyneet ihmiset levittävät toisiin henkilöihin tätä hengenvaarallista tautia.

Kieltäytyjät vetoavat oikeuteensa päättää, pistetäänkö heitä vai ei. He näkevät tämän oikeutenaan.

Mutta entäpä velvollisuudet? Käsittääkseni oikeuksia ei ole ilman velvollisuuksia, näin todetaan myös YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa.

Kun Lahden seutu, Suomi ja koko maailma ovat nyt vakavassa vaarassa, on jokaisen, siis kaikkien, ehdoton velvollisuus ottaa rokotukset viipymättä.

Jo nyt sairaalat täyttyvät pääosin rokottamattomista potilaista, jotka vievät uppiniskaisten asenteidensa vuoksi toisilta sairailta oikeudet ja mahdollisuudet päästä leikkauksiin ja kiireellisiin hoitoihin, kiireettömistä puhumattakaan. Jos lääketieteellistä estettä ei ole, on rokotukset otettava. Tämä on velvollisuus.

Mikä on rokottamattoman hinta yhteiskunnalle? Moniko on lomautettu, kun rokottamattomat hidastavat monia Lahdenkin talousalueen yrityksiä palaamasta normaaliin?

Paljonko kasvavat työttömyyden aiheuttamat kustannukset? Entäpä yritysten tulomenetykset? Paljonko verotulot putoavat?

Onneksi koronapassin yhä laajempi käyttö vapauttaa yhteiskuntaamme rajoituksista ja talouttamme elpymään.

Yhteiskuntatieteiden maisteri