Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Miksi salaisuuden verhot vedetty Moto GP:n akkunan eteen?

Miksi kaupunki käyttää 300 000 euroa moottoripyöräilijöiden juhliin, kysellään turuilla, toreilla ja somessa. Lahti sitoutui kaupunginhallituksen päätöksellä maksamaan FIM Gala Award 2022 -juhlien järjestämiskuluja.

Toisaalta osa lahtelaisista jonottaa ruokajonoissa ympäri kaupunkia saadakseen särvintä jokapäiväiseen ruokapöytäänsä. Eikö nämä äveriäät gaalat järjestetä kansainvälisin voimin ja rahakkailla sisäänpääsymaksuilla?

Allekirjoittanutta alkoi kiinnostaa kaupunginhallituksen esittelijän lausuma: ”Mikäli Lahti päättää hakeutua kisajärjestäjäksi, Lahden menestyminen kilpailussa on hyvinkin mahdollista, joskaan takeita ei tietenkään ole. Viimeisimmän tiedon mukaan järjestäjäksi olisi Lahden lisäksi hakeutumassa kaksi muuta eurooppalaista kaupunkia, eli kyseessä olisi kolmen kaupungin välinen kilpailu.”

Mitkä ovat nämä kaksi kilpakumppania? Edelliset Award -juominkien ja -syöminkien järjestäjät ovat olleet Monaco (2012, 2013, 2019,2020, 2021), Andorra (2017, 2018), Berliini (2016), Jerez (2015) ja Valencia (2014).

Yritin lähestyä kaupunginhallituksen kyllä-äänestäjiä kilpailijakaupungeista. Vain Milla Bruneau (kok.) ja Sirkku Hildén (sd.) vastasivat tietämättä asiasta. Vastauksissa ohjattiin tiedustelemaan vt. elinvoimajohtaja Henna Eskonsipo-Bradshaw´lta ja Lahti Regionin toimitusjohtaja Raija Forsmanilta. Eivät hekään tienneet. Toni Putula (kok.) toimi samalla tavoin kuin tuoreessa Tue paikallista -draamassa: ei vastaa sähköposteihin. Johtaja Tiina Kivisaari opetus- ja kulttuuriministeriöstä oli hämillään myös.

Halutaanko osallistua kaikkeen selvittämättä taustoja, julistaen avoimuutta?

Toivottavasti arpa ei osu Lahden kohdalle, vaan toinen kahdesta kilpakumppanistamme saa järjestääkseen nämä riennot.

Kyseessä on seremoniamestariksi tituleeratun Tapahtumateollisuus ry:n puheenjohtajaksi valitun Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timosen hanke, joten lähestyin häntä. Lukuisista sähköposteista huolimatta ei koskaan vaivautunut vastaamaan. Liekö kiire Tapahtumateollisuuden harrasteissa, kun kaupungin asiat hoitanee vasemmalla kädellä?

Pohdittavaksi jäänee, onko gaalan haku Kymiringin rahoituskiemuroissa tahriutuneen kaupunginjohtajan yritys sponsoroida FIM Moto GP:n kermakerholaisia? Maksamalla juomingit ja syömingit saisimme keskeneräiselle Kymiringille jotain toimintaa?

Kymiringin hanke on osoittanut, kuinka velkainen se on ja kiinteistöomistuksiltaan sekava. Aktivoituneet oikeudenmukaisuuden puolustajat Lahdessa ovat tehneet sekä oikeuskanslerille että poliisille tutkintapyynnön seremoniamestarin päätöksestä, jolla kaupunki rahoitti Kymiringin tapahtumatuottajana toimivaa Lahti Eventsiä.

Selvittäkööt oikeusoppineet, kun talon väki on näin hukassa juridisesti.

Eikä unohdeta, kuinka Dorna ratahankkeineen on tuhonnut maanviljelijöiden elinkeinoja ja asumisia Indonesiassa Mandalikassa. Kannattaa googlata ja katsoa videoita tästä tahi lukea näistä ympäristötuhoista YK:n raportti (26.3.21), osoitettu suoraan Dornan johtajalle Carmelo Ezpeletalle.

Jotenkin ymmärrys ei veny. Euroopan ympäristöpääkaupungin johtaja haluaa rahoittaa toimintaa verovaroin heitä, jotka tuhoavat luontoa ja tavallisten maanviljelijöiden elämää saadakseen kermakerholaisille sirkushuvia. Toivottavasti arpa ei osu Lahden kohdalle, vaan toinen kahdesta kilpakumppanistamme saa järjestääkseen nämä riennot. Asia selviää 3.12.