Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Ehdotus liikennejärjestelyistä

Meillä on kova kisa siitä, millaisia ratkaisuja on tarpeen tehdä liikenteen järkiperäistämiseksi kaikkia palvelevaksi ja ilmastovaatimukset huomioiden.

Bussiliikenteen osalta luontevin vaihtopaikka on tori. Yhteys matkakeskukseen sekä sairaalanmäelle järjestetään niin sanotulla sukkulabussilla, eli Marolankadulta on varttitunnin välein jatkuva yhteys sekä matkakeskukseen että sairaalanmäelle.

Silloin voivat myös muualta tulevat käyttää toriparkkia pitempiaikaiseen pysäköintiin esimerkiksi matkan ajaksi. Onhan se mukavampi ja turvallisempi vaihtoehto kuin avoimen taivaan alla.

Kaupunginsairaalaan menijät pääsevät torilta bussilla suoraan pääoven eteen, joka on varsinkin huonojalkaisille tosi suuri parannus.

Marolankadulta pääsee sujuvasti Aleksanterinkadun, Rauhankadun, Vuorikadun ja Rautatienkadun kautta aseman oven eteen. Sairaalaan voi koukata Rautatienkadulta Harjukadulle. Takaisin täytyy tulla Vesijärvenkadun kautta, ellei sitten kierretä kaupungintalon ohi.

Tämä järjestely vähentää suurien bussien jatkuvaa kiertelyä torin ympäri ja matkakeskuksen kautta, nopeuttaa aikatauluja ja on käyttäjäystävällinen.

Tarvitaan kunnon tiedotusta, mahdollisesti jonkin ajan satsausta toriparkin mainontaan.

Tarvitaan kunnon tiedotusta, mahdollisesti jonkin ajan satsausta toriparkin mainontaan. Esimerkiksi ilmaisviikko, ja tietysti sopivien bussien hankinta.

Kun menet mittanauhan ja avoimen mielen kanssa Trion kulmalle, ja kuvittelet, miten siinä kohtaavat jalankulkijat, pyöräilijät, bussit, niitä odottavat ja niistä poistuvat, voit tulla toisiin aatoksiin suunnitelman toimi­vuudesta.