Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Suomi on jo auttanut

Sami Korkiakoski otti esille Suomen saaman avun sotavuosien jälkeen. Niin, käsittääkseni on aika yleistä, että sodan ja katastrofien kohdatessa yleensä autetaan hätää kärsiviä. Myös lapsia täältä evakuoitiin muun muassa Ruotsiin sodan jaloista, mutta suurimmaksi osaksi he palautuivat tänne takaisin, kun tilanne oli rauhoittunut.

Tilanne Afganistanissa on järkyttävä, mutta heitä on kuitenkin siellä 31 miljoonaa, joten ei taida meidän rahkeemme riittää kovin mittavaan pelastusoperaatioon, vaikka tahtoa olisikin.

Tarkastelin tässä tilastotietoja, joista käy ilmi, että Suomi maksaa joka vuosi 183,5 miljoonaa kehitysapua, josta Afganistanin osuus on 28,8 miljoonaa.

En halua mitätöidä kenenkään hätää, mutta totean, että eiköhän Suomi kuitenkin ole kuitannut saamansa avun aikanaan.

Kun meitä tavallisia kansalaisia kohta taas verotetaan budjettiriihen jälkeen vähän lisää, niin minusta on ihan asiallista puhua rahasta myös muiden maiden auttamiseen liittyen. Eivät ole mitään pikkusummia jos nyt muistutetaan taas siitä, että hallituksella ei ollut varaa antaa yhtä miljoonaa Heinolan reumasairaalan toiminnan jatkamisen turvaamiseksi ja se epäsi myös avun Hurstin asunnottomilta.

Täällä kotimaassa asuville sairaille ja heikoimmassa asemassa oleville ei saa kääntää selkäänsä millään verukkeella. Se on sivistysvaltion mittari ja myös heille kuuluvat lain mukaan paljon puhutut ihmisoikeudet.