Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Hämmentäviä kokemuksia Harjun terveydestä

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä ja yksityinen terveyspalveluita tuottava yritys perustivat yhteisyrityksen tuottamaan Päijät-Hämeen asukkaille perustason avosairaanhoidon, suun terveyshuollon, fysioterapian ja terveyssosiaalityön palveluita.

Mielipidesivuilla on ollut kirjoituksia puolesta ja vastaan lähinnä palveluiden toimivuudesta. Kaikki kokemukset ovat yksilöllisiä kokemuksia. Yhteisyrityksen johtohenkilö otti hiljattain ESS:n mielipideosastolla erään potilaan kokemuksiin kantaa, jossa suorastaan torjuttiin kritiikki.

Itselläni on sekä hyviä että hieman vähemmän hyviä kokemuksia saamastani palvelusta. Labra-kokeiden otto ja tuloksista kertominen on tapahtunut hyvin sovitusti, mutta sitten se jatko asianhoidossa on hieman tökkinyt.

Minä tarvitsin lääkereseptin jatkamista ja näin tiimiyksikön sairaanhoitaja lupasi hoitaa asian välittömästi. Kun menin apteekkiin muutaman päivän päästä, niin seurasi nolo tilanne: apteekissa sanottiin, ei teille ole määrätty mitään lääkettä! Ei täällä koneella ole mitään teille.

Häkellyin asiasta ja menin lähes sanattomaksi. Palasin apteekkiin uudelleen ja pyysin tarkistamaan asian, jolloin apteekista sanottiin, että he voivat tehdä reseptin uusimispyynnön. Asia hoitui tällä. Samoin kävi vaimolleni aivan äskettäin.

Yhteisyrityksen johto kertoo ylpeänä, että heidän palvelunsa on maan keskiarvoa parempi. Ehkä numeroiden valossa on, mutta ovatko kaikki vastanneet mahdolliseen kyselyyn?

En ottanut ­tarjousta vastaan, koska mielestäni yhteiskunnan tulee tarjota nämä ­terveys­palvelut.

Sain kesällä lisää ihmeteltävää. Minulle soitettiin yhteisyrityksen yksityiseltä terveyspalveluita tuottavalta omistajayritykseltä ja esiteltiin tarjous, jossa tarjottiin nopeampaa lääkärille pääsyä ja hoitoonohjausta 24/7 hintaan 69 euroa kuukaudessa.

En ottanut tarjousta vastaan, koska mielestäni yhteiskunnan tulee tarjota nämä terveyspalvelut. Jäin miettimään, että ollaanko Suomea tosiaan ohjaamassa USA:n malliin, jossa markkinavoimat jylläävät ja omistajille pitää saada mahdollisimman hyvä tuotto sijoittamalleen pääomalle.

Tämä Lahdessa oleva terveydenhoitomalli, jossa sama omistaja toimii kahdella jakkaralla, on omiaan muuttamaan koko alueellista terveydenhuoltojärjestelmää radikaalisti, eli jos maksat lisää, niin palvelu pelannee paremmin.