Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ämpärillinen | Paikkajaot kuntoon juhannustaikojen avulla

Poikkeuksellisina aikoina elämme poikkeuksellisessa tilanteessa myös lahtelaisessa politiikassa. Tulikuumat vaalien jälkeiset paikkaneuvottelut ovat pyörähtäneet käyntiin keskikesän helteillä, juuri kun kansakunta on hiljentymässä juhannuksen viettoon ja alkavaan lomakauteen.

Päättäjät aikovat jatkaa keskusteluitaan kesäkuun loppuun ja jatkaa niitä tarvittaessa elokuussa, jolloin heinäkuu olisi rauhoitettu lomailuun. Tässä vaiheessa jo tiedämme, että yhdeksi keskustelun aiheeksi on noussut paikkajaossa käytettävä menettelytapa. Pienemmät ryhmät ovat halunneet kyseenalaistaa vanhan tavan, jossa paikat jaetaan lautakunta kerrallaan, jolloin kaksi isointa puoluetta ovat saaneet puheenjohtajuudet itselleen. Lopputulos olisi toisenlainen, jos kaikki paikat olisivatkin kerrallaan jaossa.

Toivottavasti päättäjät onnistuvat löytämään kaikille sopivan ratkaisun ja demokratian henki toteutuu paljon puhutun yhteistyön hengessä. Päinvastaisessa tapauksessa saatamme hyvinkin nähdä uuden valtuuston ensimmäisen ilmapiirikriisin jo ennen kuin se ehtii edes aloittaa työnsä.

Koska kaikki on vielä levällään, esitän vaihtoehtoista ratkaisua. Jos näitä asioita kerran täytyy miettiä tässä keskellä kesää, tehdään se saman tien hyödyntämällä juhannustaikoja. Niissä sentään on taustalla vuosisatojen ajan jalostunutta viisautta. Tässä tapauksessa perinteisiä taikoja pitää vain hieman päivittää uuteen tarkoitukseensa sopiviksi.

Kun juhannusyönä asettaa tyynynsä alle ennen nukkumaan menoa seitsemän erilaista kukkaa, jotka on poimittu seitsemästä eri kaupungin budjettivaroin pyöritetystä puistosta, tulee yöllä unessa tuleva kaupunginhallituksen puheenjohtaja tervehtimään.

Hyvän paikkaneuvotteluonnen saa, jos juhannusyönä kierittelee alastomana kasteisella kaupungintalon puiston nurmikolla.

Jos näitä asioita kerran täytyy miettiä tässä keskellä kesää, tehdään se saman tien hyödyntämällä juhannustaikoja.

Jos pallogrillin hiilloksille heittää juhannusaattona Pikku-Veskusta kalastetun lahnan, voi kalan kylkiruotojen huomata osoittavan tulevaa valtuuston puheenjohtajaa.

Jos katsoo Lanunaukion suihkulähteeseen juhannusyönä, mieluiten alasti, näkee tulevan teknisen ja ympäristölautakunnan puheenjohtajan.

Kun juhannusyönä kiertää kolmikulmaisen puistokaistaleen kolmeen kertaan alastomana, niin kolmannella kerralla tulee sitten tuleva hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja vastaan.

Niin monta kertaa kuin sataman aallonmurtajan lokki kirkaisee, niin monta vuotta on aikaa omaan lautakuntapaikkaan. Jos ei kirkaise lainkaan, tulee paikka vielä samana vuonna.

Jos juhannusyönä näkee kyykäärmeen voi paikkaneuvotteluihin raskaimmin pettyneen valtuutetun löytää siitä ilmansuunnasta, jonne käärme pakenee.

Kun juoksee alasti saunasta tullessaan lahtelaisia terasseja, niin yhdeksännellä terassilla tulee vastaan Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän uusi hallituksen puheenjohtaja.

Jos juhannusyönä tyttö lakaisee makuuhuoneensa lattian ilkosen alastonna punainen rihma vyötäisillä, niin siitä saa ainakin huomiota herättävän kuvan poliittiseen sosiaalisen median päivitykseen.

Mihin suuntaan Kymijärven biovoimalan savu kääntyy, sieltä löytyy Lahti Energian hallituksen tuleva puheenjohtaja.

Kun juhannusyönä asettaa peilit vastakkain ja toiseen peiliin katsoo, näkee toisesta peilistä tulevan sivistyslautakunnan puheenjohtajan.

Tulevan kansanedustajan näkee, kun menee juhannusyönä vesiurkujen keskelle suuttimen päälle istumaan ihan alasti, ainoastaan olkiside vyönä.

Kun juhannussaunan jälkeen heittää saunavastan toriparkin sisäänkäyntipömpelin katolle, niin siitä suunnasta, mihin vastan pää (puinen osa) osoittaa, tulee virkavalta tiedustelemaan, onko kaikki kunnossa.