Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Lahti – minun kotikaupunkini

Olen erittäin huolestunut siitä, että kotikaupungistani yritetään tehdä väkisin sellaista, mitä asukkaat eivät halua. Lahden päättäjät poukkoilevat päätöksissään ja suunnitelmissaan sinne tänne, eikä valmista ole tullut kuin keskustan sumputtamisessa autoilijoilta.

Älypyörätiekään ei ole vielä valmis, yllätys yllätys, vaikka pyörätien pituus on vain 2,5 kilometriä ja hinta oli 2,3 miljoonaa. Hinta tulee tietenkin nousemaan, koska parannuksia täytyy tehdä.

Haluaisin tietää, kuka näitä päätöksiä tekee ja millä aivoituksilla, sillä aikoinaan kun ostit esimerkiksi talon, se maksoi sen, mitä sovittiin. Siinä oli katto ja lattiat, ei niitä lisätty jälkeenpäin. Jos tuli sanomista, rakentaja korjasi virheensä ilman lisämaksuja. Niin on ajat muuttuneet.

Keskusta-alueella on purkuvalmiita kerrostaloja ja melkein valmiita kerrostaloja mutta mitään ei tapahdu, vaikka vaahdotaan ympäristöstä ja ollaan huolissaan, miltä kaupunki näyttää niiden kuuluisien muiden silmissä.

No, minun lahtelaisen silmissäni keskusta alkaa muistuttamaan jo sitä kuuluisaa vanhaa Neuvostoliittoa. Käsittääkseni purkutalon omistajan voi velvoittaa esimerkiksi uhkasakolla hoitamaan purun. On käsittämätöntä, että keskustassa voi olla nykyisen näköistä.

Lahti oli aikoinaan kaunis kaupunki, ja olin siitä ylpeä. Työskentelin muun muassa Lahti-oppaana ja esittelin kotikaupunkiani innokkaana vierailijoille. Kaupunki on muuttunut rumaksi ja epämääräiseksi, ainoastaan kaupungintalon ympäristö ja satama-alue ovat alueita, joita nykyäänkin esittelisin ulkopaikkakuntalaisille tai ulkomaalaisille vieraille.

Minun silmissäni keskusta alkaa muistuttamaan jo sitä kuuluisaa vanhaa Neuvostoliittoa.

Tietenkään ei pidä unohtaa Lahden upeaa luontoa, mutta haluan kiinnittää huomion kaupungin keskustaan, sillä se on kaupungin sydän.

Tahdon olla edelleen ylpeä kotikaupungistani ja siksi toivon, että huonot suunnitelmat unohdetaan ja keskitytään siihen, mitä asukkaat haluavat ja toivovat. Miksi asukkailta kysytään, jos heitä ei kuunnella? Miksi kaupunkia suunnitellaan niitä toivottuja uusia asukkaita varten, vaikka täällä asuvat ovat ne tärkeät ihmiset?

Lahti sijaitsee upealla paikalla maanteiden ja vesiteiden risteyksessä, joten muistetaan se, sillä Lahteen pääsee helposti, mutta… täältä myös pääsee pois helposti. Ja edelleen myös rautateitse. Jos lahtelaiset viihtyvät täällä, myös uudet asukkaat viihtyvät täällä.

junatarjoilija/matkaopas

kuntavaaliehdokas (ps.)