Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Mielipidevapaus uhattuna

Mielestäni Juhani Melasen kirjoitus ( Uusi Lahti 19.5) on uskonnonvapautta, sananvapautta ja myös kansanryhmää loukkaava.

Hän on mielipiteissään samalla tiellä kuin Kiina, joka poisti raamattusovelluksia ja kristillisiä sometilejä Wechat-alustalta, joka vastaa Facebookia. Haluaako hän että Raamattu tulisi kielletyksi kirjaksi Suomessa?

Melanen nimittelee kristittyjä ”kiihkouskovaisiksi” ja ”kiihkokonservatiiveiksi”. Eikö tuollainen lausuma ole yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa loukkaava ja halventava samoilla perusteilla, jotka syyttäjä Raija ­Toiviaisen maallisen lain tulkinnan mukaan toimivat syytteen perusteina?

Mitä tulee Päivi ­Räsäsen lausumiin, on osa niistä tahallaan väärinkäsitettyjä. Räsänen ei suinkaan sanonut ja tarkoittanut, etteivätkö kaikki ihmiset olisi Jumalan luomia, vaan että Jumala ei luonut homoseksuaalisuutta, sillä mieheksi ja naiseksi hän loi heidät ja rakastaa kaikkia ihmisiä, Raamatun mukaan.

Melanen puhuu nykykirkon oppirakennelmista, joita hän hyväksyy. Nykykirkon sisällä on suuri joukko kristittyjä, jotka perustavat uskonsa Raamatun sanaan, johon luterilaisen kirkon oppikin on perustunut. Oletan, että moni heistä on tullut syvästi loukatuksi Räsäseen kohdistuvan vainon vuoksi ja ihmettelee, ollaanko Suomessa menossa Venäjän ja Kiinan tietä uskonnonvapauden linjalla.

Tätä samaa ihmettelevät muun maailman (kiihko?)-kristityt ja sekulaarit myös. Suomi on päässyt otsikoihin ympäri maailmaa. Virossa on ollut jopa mielenosoitus tätä asiaa koskien. Postmees lehti on kirjoittanut asiasta. Virossa tiedetään mitä on vaino.

EEA eli Euroopan Evankelinen Allianssi on tehnyt vetoomuksen Suomen hallitukselle Päivi Räsäsen saamien syytösten vuoksi. Poliisi on sitä mieltä, että jos Raamatun siteeraamisesta syytetään, niin silloin Raamattu tulee olemaan kielletty kirja, jota ei saa pitää esillä.

Suomessa uhattuina ovat paitsi uskonnonvapaus myös sananvapaus. Viittaan tässä yhteydessä piispa Teemu Laajasalon ja mediapersoona Tuomas Enbusken Twitter-kirjoituksiin.