Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Palvelutorille lyhytterapiapalvelua

Lahdessa on merkittäviä mielenterveys- ja päihdeongelmia, sukupolvesta toiseen jatkuvaa syrjäytymistä ja lapsiperheiden pahoinvointia. Näihin ongelmiin on tarjottava sekä ennaltaehkäisevää että korjaavaa apua.

Usein ahdistusta voidaan helpottaa vain sillä, että joku kuuntelee. Mielestäni Lahden Palvelutorille tulisi perustaa lyhytterapiapiste, josta saa matalalla kynnyksellä tai kynnyksettömästi apua ahdistukseen ja muihin mielenterveyden ongelmiin nopeasti. Lyhytterapiapalvelu voisi auttaa konkreettisesti. Tämä voitaisiin toteuttaa yhteistyössä kolmannen sektorin ja Päijät-Soten kanssa. Tutkimukset ovat osoittaneet, että lyhytterapiapalvelusta on ollut hyötyä mm. työpaikoilla.

Palvelutori kokoaa palvelut asukkaan kannalta helposti saavutettaviksi. Tällaista kehittämistä on jatkettava. Kaikki palvelut eivät voi siirtyä vain verkkopalveluiksi. Monille ne toimivat, mutta Lahden kaupungin on huolehdittava, ettei yksikään asukas jää ilman palveluita.

Näen kaupungin tärkeimpänä tehtävänä asukkaiden hyvinvoinnin lisäämisen. Tämä tapahtuu tarjoamalla korkealaatuisia, tarpeisiin vastaavia palveluita ja antamalla asukkaille mahdollisuus osallistua kaupungin kehittämiseen eri tavoin. Asukkaat, joilla on mahdollisuus osallistua, sitoutuvat kaupunkiinsa paremmin ja kokevat kaupungin omakseen. Ilman sitoutuneita asukkaita kaupunki ei kehity parhaaksi mahdolliseksi.

Kun asukkaita otetaan mukaan kehittämistyöhön, on heidät myös otettava tosissaan. Lahdessa käyttöönotettavat kumppanuuspöydät eivät saa olla poliitikkojen temmellyskenttiä eivätkä ne saa jäädä vain kahvikerhoiksi, vaan niiden on oltava aitoja vaikuttamisen kanavia.

terveydenhoitaja, kuntavaaliehdokas (sd.)