Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Uskonnonvapauden ja sananvapauden rajat selvitettävä

Kansanedustaja Päivi Räsäsen toiminta alkaa saada erikoisia ulottuvuuksia. Nyt hän on ehdottanut, että Suomen pitäisi nostaa Israelin lippu valtioneuvoston salkoon.

Hänen suhteellisuudentajunsa on täysin kadonnut ellei hän käsitä, että eihän puolueeton Suomi voi mennä kannattamaan jonkin valtion sisäisen kiistan osapuolta. Ehdotus on samaa luokkaa kuin maalaisliiton Eino Uusivirran ehdotus YYA-sopimuksen julistamiseksi Suomen toiseksi itsenäisyyspäiväksi.

Räsänen on noussut jo aiemmin huomion keskipisteeseen häntä kohtaan nostettujen syytteiden vuoksi ja häntä puolustavat kaikki kiihkouskovaiset sananvapauskriteerillä, mikä johtaa varsinaisen asian täysin harhaan.

Pauli Rahkonen, kirjoitti jo (ESS. 6.5), että ei ole pakko uskoa siihen, mitä Seta opettaa. Räsäsen tapauksessa on kuitenkin kyse täysin toisesta asiasta, nimittäin syytteestä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan eikä Setan opeista.

Syyttäjä haluaa yksinkertaisesti arvioida Suomen lain, ei raamatun perusteella, mihin vedetään rajalinjoja uskonnonvapauden, sananvapauden ja vihapuheen välille. Räsänen haluaa uhriutua ja ottaa kannettavakseen Suomen kaikkien kristittyjen taakan.

Viharikosten motiivina on ennakkoluulo tai vihamielisyys jotain ryhmää kohtaan. Räsäsen tapauksessa on kyse linjauksesta, jotka ovat koskeneet hänen homoseksuaalisuutta käsitteleviä puheitaan ja kirjoituksiaan.

Syyttäjä haluaa yksinkertaisesti arvioida Suomen lain, ei raamatun perusteella, mihin vedetään rajalinjoja uskonnonvapauden, sananvapauden ja vihapuheen välille.

Syyttäjä ja jokainen suomalainen voi itse kohdallaan arvioida, kuinka pitäviä häntä vastaan kohdistuneet syytteet ovat. Syyttäjällä on kolme syytekohtaa, joihin hän vetoaa.

Luther-säätiön sivuilla Räsänen kirjoitti, että ”homous ei ole terve seksuaalisuuden variaatio”.

Kun kirkko osoitti tukensa Pride-kulkueelle, Päivi Räsänen lätkäsi Raamatulla kirkkoinstituutiota päähän. ”Miten kirkon oppiperusta #raamattu sopii sen kanssa, että häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?” Tämän hän latasi Twitteriin.

Häpeä ja häpeäpaalu ovat olleetkin kirkon vanhoja keinoja nuhdella toisinajattelijoita. Nyt Räsänen ja kiihkokonservatiivit ovat ottaneet sen lyömäaseeksi homoja vastaan. Kukin suomalainen itse päätelköön, onko tämä kiihotusta homoja kohtaan.

Yle Puheen radio-ohjelmassa Räsänen on väittänyt, että jos homoseksuaalisuus on geneettistä , se on silloin ”geneettinen rappeutuma ja sairautta aiheuttava geeniperimä”. Tästä ei mielestäni ole pitkä matkaa enää siihen, että myös juutalaisuus on sairaus.

Uskomattominta on Päivi Räsäsen väite ja näkemys siitä, että ”homoseksuaalit eivät ole myöskään Jumalan luotuja, kuten heteroseksuaalit”. Miten hyvin tämä väite sopii nykykirkon oppirakennelmiin, on täysin toinen asia.

Moni on varmasti kanssani samaa mieltä, että ainakin Suomen nykylain mukaan Räsäsen sanomiset ovat erittäin loukkaavia ja syrjiviä maamme homoseksuaaleja kohtaan.

Syytäjä Raija Toiviainen hakee ainoastaan selvyyttä siihen, ovatko Päivi Räsäsen lausumat homoseksuaalien yhdenvertaisuutta ja ihmisarvoa loukkaavia. Ja mikä tärkeintä, ylittävätkö ne sanan- ja uskonnonvapauden rajat ja ovat halventavia? Täyttävätkö Räsäsen lausumat kansankiihotuksen rajan ? Tämän asian päättää Suomen laki ja puolueeton tuomioistuin eivätkä erilaiset Suomen kiihkouskovaisten raamatuntulkinnat.