Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kisapuisto on paljon muutakin kuin stadion

Uusi Lahti kirjoitti 7.4. laajan, ansiokkaan artikkelin otsikoiden ”Mitä Kisapuisto opetti Lahdelle?”. Toimittaja Aatu Raninen toteaa kirjoituksen lopuksi, että Kisapuisto on jäämässä pysyväksi maamerkiksi osaamattomasta, hitaasta ja haaskatusta urheilurakentamisesta.

Minua kiusaa artikkelin ja muunkin kirjoittelun epätarkka puhe Kisapuistosta, vaikka tarkoitetaan vain Kisapuiston jalkapallokentän stadionrakennelmaa, mikä on toimittajan toteamana kuin loputon kertauskurssi urheilurakentamisen ongelmista kaupungissa, jossa on puutetta sekä resursseista että osaamisesta.

Onneksi sadoille, tuhansille lahtelaisille liikkujille Kisapuisto kaupungin keskellä sijaitsevana monipuolisena liikuntapuistona on todella paljon muuta kuin yksi surkuhupaisten suunnittelupyristelyjen jalkapallostadionrakennus.

Artikkeli kertoo myös sen valitettavan suunnitelmallisuuden puutteen, jota Lahden liikuntaelämässä on tunnuttu elävän. Kaupungilta on puuttunut toimintaa ja rakentamista linjaava suunnitelma, jonka mukaisesti liikunnassa ja urheilussa oltaisiin edetty.

Sen sijaan on jakautuneen liikuntaväen heittoja milloin mihinkin suuntaan. ”Hiihtopuolue” on ajanut omiaan, ”yleisurheilupuolue” omiaan ja jakaantunut ”jalkapalloperhe” milloin mitäkin. Muut lajit saavatkin sitten kamppailla rippeistä!

Kaupungin liikuntatoimi puuhastelee tahollaan, välillä kaupungin Tilakeskus tekee jotain omiaan tai sitten on pantu kaupunkiomisteinen Spatium oy yrittämään jotain tai tilataan kalliisti vaikkapa joku utopistinen Sport Hub ulkopaikkakuntalaiselta konsultilta. Sekavaa menoa!

”Hiihtopuolue” on ajanut omiaan, ”yleisurheilupuolue” omiaan ja jakaantunut ”jalkapalloperhe” milloin mitäkin.

Nähtäväksi jää, monetko oppirahat on vielä maksettava ennen kuin Kisapuiston jalkapallokenttä saa tarvitsemansa katsomo- ja sosiaalitilarakennelman?

Toivottavasti Kisapuiston kehittäminen etenee myös muiden liikuntalajien kannalta mahdollisuuksia lisäävään suuntaan, kuten keskusteluissa ja kirjoitteluissa on viljalti esitetty.

Iso tekojäärata kaukaloineen, ulkokuntosali, parkouralue, Kariniemenkadun katkaisu sekä skeitti-, skuutti- ja temppupyöräilymestan siirto katkaistun kadun paikalle ovat niitä toimenpiteitä, joita toivoisi näkevänsä tulevassa Kisapuiston kokonaissuunnitelmassa.

LitM, liikunnanopettaja, tj.