Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kyllä harmittaa Kunnaksen puolesta

Kirkonseutu-lehdessä 16.12. julkaistiin uutinen siitä, että Kunnaksen seurakuntakoti on Lahden seurakuntayhtymän lakkautettavien kiinteistöjen listalla ja toiminta loppuu vuoden 2021 lopussa.

Samassa lehdessä julkaistiin myöhemmin ( Kirkonseutu 14.1.2021) ilmoitus, jossa Joutjärven kirkkoherra Hannes Wallin istuu Kariston uusissa monitoimitalon tiloissa. Varhaiskasvatuksen esimies Taru Lehtonen ja kappalainen Tuomas Luoma hehkuttavat uusien tilojen mahdollistavan monipuolista ja lähiöystävällistä ”olkkaritoimintaa” asuinalueelle. Edellä mainittu kokoonpano toi esiin, kuinka mahtavaa on, että lähiöön saatiin kunnon tilat kerhotoiminnalle ja muun muassa iltapäiväkerhoon. Onnittelut Karistolle!

Lakkautettujen kiinteistöjen listalla oleva Kunnaksen seurakuntakoti on kuitenkin Kunnaksen alueen toiminnan keskus. Lakkauttamisuutinen on surullinen asia muutoinkin sivussa olevalla alueelle.

Seurakuntakoti sijaitsee haasteiden keskellä olleen Kunnaksen koulun vieressä. Koulun sisäilmaongelmien jälkeen toiminta jatkuu uudistetussa parakkikoulussa. Iltapäivätoiminta Kunnaksen seurakuntakodilla sijaitsee koulun vieressä, joka on luonteva ja turvallinen paikka 1.–2.-luokan oppilaille.

Itse seurakuntakodin rakennus on terve ja sopivan kokoinen. Tälläkin hetkellä toiminta voidaan toteuttaa siellä turvallisuustekijät huomioiden. Kerhotoiminta on ollut vilkasta.

Seurakuntakohdissa on järjestetty muun muassa iltapäiväkerhoja, perhekerhoa, partiota ja muuta iltatoimintaa sekä ikääntyneiden toimintaa.

Näinä vaikeina aikoina Lahden seurakunnan toiminta Kunnaksen alueella on tuonut iloa asukkaiden elämään. Kekseliäät kerhonohjaajat ovat tehneet suunnistusratoja, liikuntarasteja ja pääsiäiskertomuksia äitienpäivää unohtamatta. Kerhotoimintaa on pidetty seurakuntakodin ympäristön ensiluokkaisissa ulkotiloissa.

Alueen historiaan on kuulunut kiinteästi seurakunnan läsnäolo. Ennen seurakuntakotia alueella on ollut pappila, jossa on pidetty kerhoja ja erilaisia tilaisuuksia. Monet alueella asuvat aikuiset ovat niissä käyneet.

Olemme todella pettyneitä tästä päätöksestä alueen puolesta. Seurakunnan eettiset kasvatusperiaatteet, lähimmäisen rakkaus ja yhdenvertaisuus, ovat tarjonneet olleet lisäarvoa ja merkityksellisyyttä alueen lapsille, lapsiperheille, koululaisille ja seurakunnan toiminnassa mukana olleille.

Vaikkakin toiminta jatkuu Ahtilassa, ei se ole sama asia. Esimerkiksi ekaluokkalaista, joka käy partiossa Kunnaksen seurakuntakodilla, ei voi laittaa yksin kävelemään Ahtialan seurakuntatalolle asti.

Kiitos Hanna, Mari ja muut Kunnaksen seurakuntakodilla toimineet ohjaajat. Olette olleet toiminnan sydän. Toiminta kerhoissa on ollut monipuolista ja laadukkaasti toteutettu. Lapset, koululaiset, perheet, aikuiset ja ikääntyneet ovat saaneet rikastaa elämäänsä osallistumalla Kunnaksen toimintaa.