Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Toimivatko eläkeyhtiöt tahallaan epärehellisesti?

Miksi Suomessa on yksi taho, joka voi toimia täysin annettujen ohjeiden ja ­lakien vastaisesti, välittämättä Finanssivalvonnan ja eduskunnan oikeusasiamiehen ohjeista mitään? Ja miksi tätä voi tehdä vuosikausia ilman mitään sanktioita? Ahneet eläkevakuutusyhtiöt näyttävät ja tuntuvat olevan Suomessa kaiken tämän yläpuolella!

Suomen eläkeyhtiöiden varat ovat nousseet jo yli 220 miljardin euron rajan (2020). Silti yhtiöt jakavat vääristynyttä tietoa toiminnastaan koko ajan. Suomi sai EU-liittymissopimuksessa poikkeuksen, joka antaa suomalaisille eläkeyhtiöille oikeuden hoitaa lakisääteistä eläketurvaa täysin suljetuilla markkinoilla. Ehtona tässä sopimuksessa oli, että eläkeyhtiöt hoitavat vain ja ainoastaan eläkevakuuttamista eivätkä harjoita muuta toimintaa.

Finanssivalvonta on kuitenkin huomauttanut eläkeyhtiöille, että niiden toiminta ei enää noudata voimassaolevia sääntöjä, koska ne maksavat asiakkaittensa ja poliitikkojen ”voiteluun” niin sanottuja työhyvinvointirahoja noin 300 miljoonaa euroa vuodessa.

Nämä työhyvinvointirahat palautetaan vain suurimmille yhtiöille, joiden ei tarvitse mitenkään tehdä tiliä niiden käytöstä. Tämän mahdollistavat poliittiset puolueet, jotka hyötyvät järjestelystä. Kukaan kansanedustaja ei uskalla puuttua tähän, sillä se merkitsisi omaa poliittista itsemurhaa ja uran loppua.

Finanssivalvonnan mielestä osa työeläkeyhtiöistä on alkanut toimia kuin yksityiset finanssiyhtiöt. Näitä yhtiöitä on huomautettu, että niiden tehtävä on hoitaa pelkästään sosiaalivakuutusta. Silti taistelua asiakkaista käydään kuin talvisotaa.

Varma ja Ilmarinen ovat palauttaneet vuosittain satoja miljoona euroja ”laittomina” asiakashyvityksinä. Tämä epärehellinen toiminta mahdollistuu vain , koska Finanssivalvonnan laatima lainsäädännön muutosesitys ei ole saanut kannatusta suomalaisilta poliitikoilta.

Työmarkkinajärjestöt kiistelevätkin verissä päin eläkeyhtiöiden hallituspaikoista.

Työmarkkinajärjestöt kiistelevätkin verissä päin eläkeyhtiöiden hallituspaikoista, koska ne mahdollistavat huippulomat Lapissa koko perheelle ja itselle muhkeat kokouspalkkiot. On huomioitava vielä, että eläkeyhtiöiden tuotot eivät ole edes verollisia.

Työeläkeyhtiöt eivät vapaaehtoisesti halua luopua työhyvinvointitoiminnasta, koska tietävät hyvin, että mitään rangaistusmaksuja ei niille voida määrätä. Asiasta on tehty poliisille useita rikosilmoituksia, mutta eläkeyhtiöt tästä viis välittävät ja jatkavat samaan malliin kuin ennen.

Toiminta muistuttaakin erittäin selvästi rakenteellista korruptiota, johon kukaan ei halua puuttua. Miksei edes valtion tarkastusvirasto puutu millään tavalla tähän ”laittomaan” toimintaan?

Toinen eläkeyhtiöiden tahallaan jakama tiedonvääristely koskee suomalaisten elinajanodotteesta julkisuuteen annettuja tietoja. Eläketurvakeskuksen (ETK) raportti toteaa yksiselitteisesti, että suomalaisten elinikä kasvaa selvästi eläkeyhtiöiden ilmoittamia lukuja hitaammin.

Suomessa elinajanodote oli vuonna 2019 miehillä 79,2 vuotta ja naisilla 84,5 vuotta. Mikä suomeksi tarkoittaa sitä, että matalasta syntyvyydestä johtuva työeläkemaksun (TyEL) korotuspaine poistuisi kokonaan.

Yksinkertaisesti tämä tarkoittaa myös sitä, että suomalaisille työeläkeyhtiöille jää miljardeja enemmän rahaa kuin he ovat ennusteissaan väittäneet. Eläkeyhtiöille säästyy vielä lisää, kun suuret ikäluokat ovat kuolleet vuoteen 2040 mennessä. Siksi kaikki eläke­yhtiöiden väitteet muka varojen loppumisesta ovat niiden itse luomia tahallisia vääristelyjä ja tulosnikkarointeja.

Suomessa on eläkeyhtiöitä liikaa. Kun sijoittamista ei itse osata, valuu sijoitusneuvonnasta miljardeja lähinnä Yhdysvaltoihin. Miten on muuten ymmärrettävissä? Vasta nyt ymmärrän, miksi työeläkeyhtiöstä poistetaan kustannusmatemaatikot.

Eläkeläinen