Keskeisin nyky-yhteiskunnan ongelma on se, että koko yhteiskuntamallimme on rakennettu sellaiselle perustukselle, joka pääasiassa takaa suuryritysten ja pääoman vapaudet. Poliittinen valta ja kansalaisten hyvinvointi on niiden eduille alisteinen. Tämä on tärkein syy Lahdenkin suurtyöttömyyden ja sitä myötä kaupunkimme vakavien sosiaalisten ja taloudellisten ongelmien takana.
EU-järjestelmässä suuryrityksille taatut ”vapaudet” pääoman ja työvoiman liikkumisen suhteen ovat poliittisen kontrollin ulkopuolella ja yhteiskunta on rakennettu siten, että se on ikään kuin olemassa suuryritysten tarpeita varten eikä ihmisten, niin kuin pitäisi. Tämä on keskeinen syy siihen miksi Lahdessakin suurella määrällä ihmisiä menee huonosti; he kärsivät työttömyydestä ja pätkätöistä taikka heidän etujaan, työsuhteidensa laatua ja elämänsä ennustettavuutta jatkuvasti heikennetään.
On myös tosiasia, että valtio ja kunnat eivät pysty tässä meidän kansantaloudellemme vakavaa vahinkoa tuottavassa järjestelmässä enää ”vastaamaan huutoon”, vaan niiltä loppuvat resurssit sen aiheuttamien ongelmien suitsinnassa.
Me elämme ikään kuin kahdessa vastakkaisessa järjestelmässä päällekkäin: toinen aiheuttaa kurjuutta, epävarmuutta ja suuria ongelmia ja sitten toinen eli yhä heikommilla perustuksilla oleva hyvinvointivaltio yrittää epätoivoisesti korjata näitä yhä suuremmaksi paisuvia ongelmiamme. Mutta siltä loppuvat resurssit koska EU:n ”vapaan kilpailun” oppia ei ole suunniteltu hyvinvointivaltiota varten, vaan se tuottaa aivan liian suuren määrän pahoinvoivia ihmisiä, jotka ovat kroonisesti riippuvaisia yhteiskunnan avusta.
Tästä on sitten seurauksena velkaannuttamista ja omaisuuden myyntiä, jolla järjestelmän tuhoisuutta yritetään peitellä ja meitä siihen vieneitä puolueita suojella. Jo 150 miljardiin euroon paisuneet ja nopeasti kasvavat velat kertovat karua kieltään todellisuudesta, jossa elämme. Ja tähän päälle tulevat velalla rahoitettavat muiden maiden velkojen maksut, jotka taas liittyvät EU:n suurvaltaprojektin pystyssä pitämisen kustannuksiin. Tämä kaikki vaikuttaa ratkaisevasti siihen millaisessa epätoivoisessa tilassa Suomen kunnat ovat.
Tarvitsemme kansallista kapitalismia EU:n ”vapaan kilpailun” ideologian tilalle, eli talouden joka palvelee ihmistä eikä päinvastoin niin kuin nykyisessä EU-systeemissä.
kuntavaaliehdokas (ps.)