Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kaupungissa on jo yksi stadion

Hienoa, että Kisapuisto ja sen kehittäminen kiinnostaa, sillä onhan kyse erittäin ainutlaatuisesta keskellä kaupunkia sijaitsevasta kaupunkilaisten helmestä, paikasta jossa syntyy elämyksiä.

Monia keskusteluita Kisapuistosta, sen kehittämisestä ja varsinkin stadionista olen käynyt ja huomannut, että kisapuisto herättää intohimoja. Toiset puhuvat koko Kisapuiston alueen kehittämisestä, toiset yksittäisen suorituspaikan kehittämisestä ja osa stadionin rakentamisesta.

Kisapuistossa on ehdottomasti tarvetta nykyaikaisille tiloille niin alueen käyttäjille kuin myös sen ylläpitäjille, sillä esimerkiksi alueen pukukoppi- ja sosiaalitilat ovat puutteelliset, niin laadun kuin määränkin perusteella. Se on varmasti myös selvää, että vanha katsomorakennus ei missään nimessä ole alueella mikään komistus ja se pitää purkaa.

Sitten tullaankin kysymykseen, että pitääkö kaupungin rakentaa Kisapuistoon jalkapallolle Uefan kategoria 3 -vaatimusten mukainen uusi stadion vai riittäisikö pienemmän vaatimustason katsomorakennus.

Tilannehan on se, että kaupungissa on jo yksi stadion. Stadion jossa talvisin on järjestetty erilaisia kansallisia ja kansainvälisiä hiihtokilpailuja, kesäisin pelattu Veikkausliiga-otteluita ja europelejä sekä järjestetty kansallisen ja kansainvälisen tason yleisurheilukilpailuja.

Tämän lisäksi stadionilla on ollut myös monia muita tapahtumia. Mutta myös kyseinen stadion kaipaisi hieman päivitystä vastatakseen paremmin nyky­päivän tapahtumajärjestäjien tarpeeseen ja toimiakseen entistä paremmin monitoimistadionina.

Olisiko kaupungin kokonaistalouden kannalta paras vaihtoehto se, että päivitetään nykyistä stadionia tekemällä siitä U-stadion?

Olisiko kaupungin kokonais­talouden kannalta paras vaihtoehto se, että päivitetään nykyistä stadionia tekemällä siitä U-stadion? Uudistetaan aurinkokatsomo ja kaupungin puoleinen pääty sekä pääkatsomon tiloja siten, että ne vastaavat nykypäivän tapahtumajärjestäjän tarpeita ja vaateita, niin nykyisten kuin myös uusienkin.

Näin kaupungilla olisi ylläpidettävänä vain yksi stadion huippu- ja ammattiurheilulle sekä tapahtumille, ja kisapuistoa kehitettäisiin kaupunkilaisten liikunta- ja urheilupuistona.

Loppujen lopuksi kysehän on siitä, mitä me kaupunkina tarvitsemme ja mihin meillä kaupunkina on varaa?

Kuntavaaliehdokas (kok.)