Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Maahanmuuttajien palvelut tarpeen mukaan

Turvapaikanhakijoiden virta Suomeen ja Lahteen vuonna 2015 aiheutti isoa ihmetystä kaupungissamme. Tietyllä lailla tämä virtaus aiheutti kielteisyyttä, ja sen myötä eräänlainen häiriökäyttäytyminen lisääntyi.

Nyt vuonna 2021 on valitettu Lahden Tapanilan vastaanottokeskuksen toiminnasta oikeusasiamiehelle. Valituksen tekijää henkilöimättä lain mukaan kunnan on järjestettävä maahanmuuttajan palvelut niin kuin kunnassa oleva tarve edellyttää.

Laki kotouttamisen edistämisestä sanoo, että lain tarkoituksena on tukea ja edistää kotoutumista ja maahanmuuttajan mahdollisuutta osallistua aktiivisesti suomalaisen yhteiskunnan toimintaan. Lain tarkoituksena on edistää tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta sekä myönteistä vuorovaikutusta eri väestöryhmien kesken.

Kotouttamislain 30. luvussa kunnan tehtäviksi sanotaan, että kunnalla on yleis- ja yhteissovittamisvastuu maahanmuuttajien kotouttamisen kehittämisestä sekä sen suunnittelemisesta paikallistasolla. Kunnan on huolehdittava, että kunnan palvelut soveltuvat myös maahanmuuttajille. Samassa luvussa mainitaan sama asia mitä tässä kirjoituksessa pääosin tarkoitetaan: kunnan on järjestettävä maahanmuuttajapalvelut niin kuin kunnassa esiintyvä tarve edellyttää.

kunnallisvaaliehdokas (sd.)

Kunnan on huolehdittava, että kunnan palvelut soveltuvat myös maahanmuuttajille.