Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Diversiteetin kautta osaamista kuntaan

Perinteisesti kunnat koittavat pelata kahdella kentällä. Sekä yritysmaailman suuntaan että kuntalaisten hyvinvoinnin ja kehityksen suuntaan. Se vaan on niin kovin vaikeaa kun valmentajan pitää samaan aikaan olla kahden eri kentän laidalla antamassa ohjeita ja kannustaa.

Mihin tällä pohdinnalla pyrin? Siihen, että kunnalla pitää olla operatiivisen virkakunnan ja toimihenkilökunnan lisäksi joukko sparraajia. Nämä ovat kunnan luottamushenkilöt. Tulevan kuntavaalin iso teema alati muuttuvassa ympäristössä ovat ne rohkeat ehdokkaat, jotka ovat valmiita antamaan oman sparraajapanoksensa yhteisen joukkueen hyväksi.

Siksi on tärkeää, että meillä on mahdollisimman suuri diversiteetti pyrkimässä hoitamaan yhteisiä asioita. Ja että kuntalaiset löytävät oman viiteryhmänsä mukaisen ehdokkaan, ketä äänestää.

Vastuullisuus kasvaa osallistumisesta ja työstä. Työllä tuotetaan paitsi verotuloja myös mahdollisuuksia, joita eri luottamusorganisaatio osien kautta tavoitetaan.

Kuntavaalien näkyvyyteen ja ehdokkaiden näkyvyyteen vaikuttaa yhteinen vihollisemme, Covid-19-virus. Jos näkyvyys keskittyy sosiaaliseen mediaan, jää meiltä iso osa kuntalaisista tavoittamatta.

Onkin suotavaa, että mediamaailma omalta osaltaan suo tasavertaisia mahdollisuuksia näkyvyyteen ja uutisointiin.

Meitä odottaa mielenkiintoinen kevät, jonka tulevaan kuitenkin vielä tässä vaiheessa demokraattisesti luotan.

kunnallisvaaliehdokas (kok.)