Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Korona ei saa sairastuttaa lapsiamme liikkumattomuuteen

Olen asiantuntijoiden julkaisuja seuratessani sekä vuosia lasten ja nuorten kanssa työskennellessäni havainnut, että lasten liikkuminen ja liikunnan harrastaminen on vähentynyt merkittävästi.

Erityisesti kuilu on kasvanut aktiivisesti liikkuvien ja ei laisinkaan liikkuvien välillä. Tämä suuntaus on pitkällä aikavälillä erittäin huono, koska tiedämme liikunnallisen elämäntavan positiiviset seuraukset ihmisen terveydelle ja kokonaishyvinvoinnille.

Koronan leviämisestä johtuvat kiristyneet rajoitukset ovat jo monilla paikkakunnilla laittaneet stopin lasten ja nuorten harrastustoiminnalle. Tähän aiheeseen Ilta-Sanomien toimittaja Marko Lempinen on ottanut painokkaasti kantaa Kommentissaan (IS 16.1.).

Lempisen mukaan lasten ja nuorten liikuntaharrastusten rajoittamisella alkaa olla peruuttamattomia seurauksia. Nuoriso makaa kotonaan älylaitteilla ja heitä ahdistaa. Liikkumattomuuden seuraukset voivat pitkällä aikavälillä olla vakavammat kuin koronasta itsestään. Pääkaupunkiseudulla urheiluseurojen jäsen määrä on pudonnut jopa 30 prosenttia. Miten tämä joukko saadaan takaisin urheiluharrastuksen pariin?

Liikuntaharrastukset muodostavat useille perheille tärkeän tukiyhteisön, ministeri Ville Skinnari toteaa kolumnissaan ( Omalähiö 15.1.).

Tämä on erityisesti Lahdessa tärkeä tuki monelle lapsiperheelle ihan jo arjessa jaksamisen kanssa. Mielestäni Lahden tulee edelleen jatkaa vahvasti lapsiystävällisen kaupungin tiellä, ja pitää harrastustoiminta turvallisesti käynnissä sekä mahdollistaa ja innostaa lapsia liikunnalliseen elämäntapaan aivan sieltä varhaislapsuudesta alkaen.

Tämä on myös yksi merkittävä keino syrjäytymisen ehkäisyssä. Emme voi antaa koronan sairastuttaa lapsiamme liikkumattomuuteen!

kaupunginvaltuutettu, kunnallisvaaliehdokas (sd.)

liikunta- ja kulttuurilautakunnan pj.