Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Opettajille ja varhaiskasvattajille äkkiä koronarokotus

ESS:n verkkolehti jakoi (15.1.) uutisen Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän koronarokotusten laajentamisesta. Hyvä niin kuin on suunniteltu. Terveydenhuollon henkilöstön pitää saada rokotuksensa etulinjassa työskennellessään. Tietoa rokotusten laajentamisesta on odotettu ja tietoa tarvitaan.

Rokotusjärjestys määritellään ulkoapäin. Tietyssä mielessä jokainen meistä joutuu nöyrästi odottamaan omaa vuoroaan. Vakava huolenaiheeni on ollut, jos opetus- ja varhaiskasvatushenkilöstö jätetään rokotusjärjestyksessä saamaan rokotuksensa vasta oman ikäryhmänsä mukana.

Kohta vuoden ajan nämä yhteiskuntaamme palvelevat ihmiset ovat tehneet työtään uusien huolten keskellä, taipuneet ja tyytyneet olosuhteisiinsa. Toistuvasti luemme lehdestä, mikä koulu tai päiväkoti tänään on vuorossa infektion kourissa.

Kouluissa ja päiväkodeissa on useimmiten mahdotonta pitää turvavälejä. Samassa tilassa ollaan tuntikausia eri kokoisten ryhmien kanssa. Monet opettajat joutuvat kohtaamaan työpäivänsä aikana useita kymmeniä, jopa satoihin nousevan lasten tai nuorten joukon. Yhteiskunnassa on ohjeistettu välttämään kontakteja ja rajoittamaan kokoontumisia ryhmissä. Pelon tunteita vaativan opetus- ja kasvatustyön keskellä ei voi välttää. Maskin kanssa työpäivän mittainen puhetyö on kova urakka.

Ketkä tahansa Päijät-Hämeessä rokotusjärjestyksestä keskustelevat ja päättävät, ottakaa opettajien ja varhaiskasvatuksessa työskentelevien tilanne vakavasti. He tekevät työtänsä lastemme ja nuortemme ja perheiden hyvinvoinnin vuoksi. Opettajat ja varhaiskasvattajat tarvitsevat nopeasti koronarokotuksen antaman suojan.

Terveystieteiden ja teologian maisteri

Varavaltuutettu, kunnallisvaaliehdokas (kok.)