Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Kohtaavampaa ja yksilöllisempää työllistämispolitiikkaa

Seuraavissa kuntavaaleissa pidän tärkeänä teemana lahtelaisten työllistämistä tehokkaammin.

Mielestäni nykyinen ilmapiiri työttömyydestä teemana on työttömiä itseään kohtaan painostava, ja pidän laajentamattomana kommenttina työttömälle tokaistua ”mene sinäkin töihin” -huutelua jopa ilkeänä. Asia ei ole niin yksinkertainen.

Kuka työllistää töihin, jossa saadaan palkkaa? Totta kai on kaikkien etu ja yhteiskunnan sekä työttömän itsensä kannalta parasta, jos työtön pääsee palkallisiin töihin.

Ihmistä ei saa kuitenkaan unohtaa. Mielestäni täytyy ajatella asiaa laajemmin kuin pelkän työllistämisen kannalta. Kokeeko työtön parhaaksi itselleen välittömän työllistymisen, mikä ala sopisi millekin yksilölle ja kokeeko työtön tarvitsevansa työtaitoa kehittävää lisäkoulutusta? On tärkeää ihmisten terveyden kannalta, että yksilö pysyy mahdollisimman ehjänä läpi työuransa.

Työttömän kohtaaminen ja hänen palvelemisensa te-toimistossa voisi olla yksilökohtaista. On tärkeää pitää yllä terveellisen elämänilon liekkiä myös työttömien parissa. Eihän kukaan yrittäjä halua palkata työtöntä, jolla ei ole enää elämän­intoa ollenkaan.

kuntavaaliehdokas (ps.)

On tärkeää pitää yllä terveellisen elämänilon liekkiä.