Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Liukas luksustie

Etelä-Suomen Sanomat (10.1.) uutisoi rehvakkaasti: ”Luksuspyörätie on aina vapaa lumesta”. Läksin tutkimaan tilannetta sauvalenkin muodossa 11.1.

Kuljin ensin keskustan liepeillä, sivukatuja, joista osa oli lumisen pöpperöisiä, mutta toisaalta niillä kaduilla pystyi hyvin kävelemään myös kävelysauvojen kera, joissa oli piikit. Sitten päätin kävellä ESS:n mainostaman, lumettoman älypyörätien kautta, joka artikkelin mukaan ei ole myöskään liukas. Vaan miten kävi!

Luksuspyörätie ei ollut lumeton, mutta mikä kamalinta, tien pinta oli kuin jäässä - siis melkoisen liukas. En halunnut kokeilla onneani, vaan siirryin Huovilankadun risteyksessä toiselle puolelle katua – sille rahvaanpuolelle siis, ja johan pääsin taas sauvakävelytahtiin, eikä liukkaudesta tietoakaan.

Kaupungin kunnossapito­insinööri Pasi Leppäaho moittii lahtelaisia pisteliäästä palautteesta älypyörätien hyödyllisyydestä – ja siitäkin, etteivät moittijat esitä toiveita, missä olisi korjattavaa. Minäpä siis ehdotan, että palatkaa takaisin normaalitalvihuoltoon – tai hommatkaa meille paljon kävelijöille nastoilla varustetut talvilenkkarit. Ehkä niillä voisi huoletta käppäillä myös luksusälypyörätiellä ja muillakin harjatuilla, mönjällä päällystetyillä Lahden kevyen liikenteen väylillä.

lahtelainen veronmaksaja