Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Jari Hartmanin mielipide keskustavisiosta ja Liisun kuulemisista

Lahden teknisen ja ympäristölautakunnan 10.11. tekemän liikennesuunnitelmapäätöksen jälkeen on ilmennyt, että esimerkiksi yrittäjien kuuleminen on unohdettu. Yrittäjät ovat tärkeä osapuoli, koska he tuovat keskustaan elämää.

Yksi Lahden johtavista politiikoista heitti Etlarin uutisessa mukaan monta eri ryhmää, joita pitäisi kuulla. Minusta niiden kaikkien ryhmien kohdalla on yhteinen nimittäjä, eli asukas. Joten onko tämä kuulemisasia hoidettu kunnolla, kun itse olen saanut siitä negatiivista palautetta?

Lahden keskustaan varmaan halutaan myös muitakin asiakaita kuin pelkästään ravintoloissa ja kahviloissa asioivia. Kai meille on rikkaus, että myös Päijät-Hämeen muidenkin kuntien asukkaat tulevat Lahden keskustaan ostoksille? Nämä asiakkaat tuskin liikkuvat pyörällä tai kävellen omasta kotikunnastaan?

Olen seurannut tätä asian valmistelua hyvin läheltä viimeisen kolmen vuoden aikana teknisen ja ympäristölautakunnan jäsenenä. Keskustavision kohdalta samat viivat ovat olleet hiekkaan piirrettyjä, vaikka minkälaisia kommentteja asiaan antaisi.

En ole nähnyt koko asian suhteen mitään muutosta virkamiesten osalta lukuun ottamatta Vuoksenkadun tunnelista luopumista.

Nyt sitten löydettiin Vuoksenkadulle köyhän miehen malli, jotta saataisiin homma eteenpäin lapsista piittaamatta. Jokainen voi itse päätellä siitä, miten keskustavisiota ja Liisu 2030 -suunnitelmaa ajetaan eteenpäin.

Lahden keskustaan varmaan halutaan myös muitakin asiakaita kuin pelkästään ravintoloissa ja kahviloissa asioivia.

Ps.1 Ihmettelen sitä, että osa päättäjistä pitää tätä suunnitelma täydellisyyden huipentumana. Jos suunnitelman esitykset epäonnistuvat, kuinka moni nykyinen päättäjä tunnustaa sen?

Ps. 2 Lahden strategiassa tavoite on 125 000 asukasta vuonna 2020 ja 150 000 asukasta vuonna 2030. Siihen ei edes keskustavision tai Liisun tekemisen avulla pystytä.

Teknisen ja ympäristö lautakunnan jäsen (sd.)