Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Virheellinen pöytäkirja murentaa valtuuston arvovaltaa

Lahden kaupunginvaltuusto päätti 5.10.2020 äänestyksen jälkeen hylätä kaupunginhallituksen esityksen, että Päijät-Hämeen Ateriapalvelut oy:n osakkeet myydään samassa yhteydessä, kun kaupungin ateriapalvelut kilpailutetaan.

Päätös oli aivan oikea. Sen sijaan asian käsittelystä tehty pöytäkirja, jonka olivat vahvistaneet valtuuston puheenjohtaja, kaupunginsihteeri ja molemmat pöytäkirjan tarkastajat, oli virheellinen.

Kokouksessa hylkäysesityksen teki Pertti Arvaja (kd.). Arvajan esitystä kannatti ensimmäisenä Seppo Korhonen (Asukkaiden Lahti), toisena Kalle Aaltonen (Pro Lahti) ja myöhemmin useat muut valtuutetut.

Keskiviikkona 14.10.2020 julkiseksi asetettuun pöytäkirjaan oli kuitenkin kirjattu virheellisesti hylkäysesityksen tekijäksi Pekka Komu (sd.) ja tämän kannattajaksi Pertti Arvaja (kd.). Valtuuston suurimpana ryhmänä sosialidemokraatit kannattivat hylkäysesitystä, mutta jo valtuuston kokouksessa oli havaittavissa, että heidän mielestään esittäjät olivat ”vääriä”.

Kokouksen nettitallenne kertoi kuitenkin väärentämättömästi kokouksen kulun, joten vaadimme jo keskiviikkona puheenjohtajalta virheellisen pöytäkirjan korjaamista vastaamaan päätöksentekoa. Kaupunginsihteeri oli seuraavana aamuna korjannut pöytäkirjan kysymättä siihen suostumusta pöytäkirjan tarkastajilta. Näin ilmeisesti siksi, etteivät he olleet huomanneet virhettäkään edes tapahtuneen.

Toivottavasti virheellisen kirjauksen taustalla ei ole painostusta tai manipulointia.

Miten virheellinen kirjaus syntyi ja ketkä siitä päättivät? Vaadimme kaupunginhallitusta, kaupunginjohtajaa ja kaupunginvaltuuston puheenjohtajistoa selvittämään asiaa ja tekemään siitä selonteon meille ­asianomaisille sekä kaupungin sisäiselle tarkastajalle ja tarkastuslautakunnalle.

Toimitamme näille tahoille myös virheellisen pöytäkirjan, joka ei ole enää muutoin nähtävissä.

Toivomme, että asia selvitetään perusteellisesti kaupungin elimissä, ettei tällaista enää tapahtuisi. Siksi olemme jättäneet asiasta tämän viikon tiistaina valtuustokysymyksen.

kaupunginvaltuutettu (Asukkaiden Lahti)

kaupunginvaltuutettu (KD)

kaupunginvaltuutettu (Pro Lahti)