Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lukijalta | Väliaikainen parkkialue rautatieasemalle

Lahti on erinomaisessa asemassa sijaintinsa vuoksi, koska olemme mm. alle tunnin junamatkan päässä pääkaupunkiseudusta. Lahden talouden kannalta on tärkeää houkutella tänne lisää Lahden ulkopuolella työssäkäyviä veronmaksajia. Nämä veronmaksajat ansaitsevat euronsa muualla kuin Lahdessa, mutta käyttävät ne kuitenkin Lahden alueen palveluihin ja kirsikkana kakussa kilahtaa kunnallisverotkin vielä Lahden kirstuun.

Heille ja myös meille kaikille junaa käyttäville aktiivisille autoilijoille ovat toimivat pysäköintipaikat rautatieasemalla tärkeä asia. Mikäli haluamme pitää nämä nettomaksajat Lahdessa jatkossakin tai jopa houkutella uusia veronmaksajia kaupunkiin, on meillä oltava ainakin pysäköintipaikat kunnossa. Nyt ne eivät ole.

Lahden kaupunginvaltuusto päätti kokouksessaan rahoituksesta, joka mahdollistaisi rautatieaseman vieressä olevan tontin hankinnan pysäköintitaloa varten. Pysäköintitalo on tärkeä liityntäpysäköintiä varten mutta myös velvoitepysöintikapasiteetin lisäämiseksi, jos haluamme kehittää Lahtea elinvoimaisemmaksi.

Kävelin alkuviikosta tuolla tyhjällä tontilla ja otin siitä kuvankin kuvauskopterilla. Alue on nyt lähes tasainen hiekkakenttä. Koska tontille ei pitkään aikaan tapahdu yhtään mitään, niin miksi emme auttaisi veronmaksajiamme ja tasoittaisi sitä lisää muutaman tunnin puskutraktorilla tehden siitä heti kun mahdollista väliaikaisen pysäköintialueen kaikille junamatkustajille sekä lähialueen asukkaille?

Hiekkakentälle mahtuisi väliaikaisesti erittäin suuri määrä autoja. Muun muasssa Tikkurilan juna-asemalla on liityntäpysäköinti 12 tuntia ilmaista. Meillä Lahdessakin alueen voisi asettaa joko 12 tunnin kiekolle tai sitten lisätään alue helppoon kaupungin jo käyttämään kännykkäpohjaiseen parkkiohjelmistoon, jolloin siinä saisi pysäköidä kohtuuhinnalla.

Näin alue ei seiso tyhjän panttina peruskiven muuraukseen saakka. Haastan Lahden kaupungin virkamiehet tutkimaan alustavasti asiaa ja katsomaan, että mitä lupia sekä toimenpiteitä väliaikainen parkkialue vaatisi.

Hiekkakentälle mahtuisi väliaikaisesti erittäin suuri määrä autoja.

Lahden kaupunginvaltuutettu (kok.)

Lahden Rakennus- ja Ympäristölupalautakunnan jäsen